A ja mam pomysł inny: niech lekarze z Naczelnej Rady Lekarskiej składają się na markowe papierosy dla najbiedniejszych.
I dobrze kasa do budżetu a i miasta czystsze będą.. bez petów i tych palących
Podniesienie cen stanowi w tym kraju remedium na wszystko! Bo jak by było taniej, to przecież ludzie by żarli bez opamiętania, pili bez opamiętania i kupowali nowe samochody przy każdej okazji, prawda?
No to chyba należałoby się z tego cieszyć, a nie biadolić?
Ja myślę, że to nie ma bezpośredniego przełożenia. W czasach "słusznie minionych", czyli PRL-u, normalnie kupowałem dla ojca papierosy w kiosku i nigdy żadna kioskarka nie odmówiła sprzedaży małolatowi. Czyli dostęp był łatwiejszy, mogłem przy okazji kupować dla siebie ze swoich oszczędności, a mimo tego jakoś nie zostałem palaczem. Może, oprócz powszechności dostępu i ceny, jeszcze inne czynniki wchodzą w grę?
Toż to kładzie trupem więcej ludzi, niż słynna "pandemia"! ;) Ale przecież są to zgony oakcyzowane i ovatowane, więc są OK. ;)
Mocno zadziwia mnie obawa NRL przed koncernami tytoniowymi, wszak NRL to organ mocno związany finansowo z... koncernami farmaceutycznymi, obecnie głównie z tymi stręczącymi szczepionki "na covid". A wszystkim chciałem przypomnieć, że były kiedyś takie czasy, kiedy lekarze reklamowali palenie papierosów jako zdrowy zwyczaj. A, i filtry papierosowe były robione z... azbestu. Tak, były takie czasy!
To interesujące jest, co twierdzą ci lekarze, bo według mojej wiedzy za odbieranie telefonów się przecież nie płaci! Wszelkie koszty ponosi dzwoniący, czyli pacjent. Ten fragment cytatu ujęty w cudzysłów to przejaw buty, chamstwa i bezczelności!
Hamujecie tą wydumaną "epidemię" już drugi rok, a to hamowanie jest na szczęście tak dla was dochodowe, że najchętniej byście hamowali do końca świata i jeden dzień dłużej.
Oj, gdybym miał władzę, to urządziłbym wam jesień średniowiecza z wiadomej części ciała, tak że rozum i priorytety wskoczyły by wam raz-dwa z powrotem na właściwe miejsca!
Nie. Największym zagrożeniem są dziś macherzy od NWO i sprzedajne rządy chodzące na ich postronku. Papierosy to pryszcz i prywatny problem każdego człowieka z osobna.
Prawda jest taka, że cel tych podwyżek jest wyłącznie fiskalny. Gdyby Polacy z dnia na dzień przestali pić i palić, to przy pomocy akcyzy zaczęlibyście ograniczać spożycie herbaty, kawy i kakao. Albo chodzenie w dżinsowych portkach, bo według "ekologów" ich produkcja "obciąża środowisko".
Jak uczą dotychczasowe doświadczenia, podniesienie cen poprzez wzrost akcyzy, spowoduje tylko rozrost szarej strefy, co oznacza, że wpływy z akcyzy być może nawet spadną.
Ale ja nie palę, więc mam to gdzieś.
NRL tylko myśli jak oskubać kazdego do zera!!Niech sie swoim zdrowiem zajmują.
A no cóż. Lekarze ,szczególnie ci z tytułami dbają o zdrowie Polaków. Widać to w przychodniach NFZ bo tam "bardzo dbają" a w gabinetach prywatnych jeszcze.... lepiej dbają. Nie przeszkadza to jednak temu ,że lekarze i to ze specjalnościami umierają na to co sami leczą. Przykładem jest lekarz kardiolog z Bełchatowa ,który zmarł /ponoć/ na serce podczas eskapady rowerowej.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!