metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
oglądacz ~oglądacz (Gość)08.04.2012 21:59

"ani" napisał(a):
11.06. we wtorek o 16.30

Szybciej nie można? Chyba że to pomyłka?

00

ani ~ani (Gość)08.04.2012 22:42

"ani" napisał(a):
11.06. we wtorek o 16.30 jest w tej sprawie zebranie z mieszkańcami w świetlicy TBS na 3 Maja, może być gorąco

"e" napisał(a):
o matko -dopiero 11 czerwca to zebranie?????????????????

"ogladacz" napisał(a):
Szybciej nie można? Chyba że to pomyłka?

Pomyłka, przepraszam: 11 kwietnia (środa) godz. 16.30
Al. 3 Maja 31, świetlica TBS

00

re ~re (Gość)09.04.2012 07:45

W tym bloku mieszka wiele rodzin z małymi dziećmi i ludzi starszych schorowanych.Proszę sobie wyobrazić brak gazu,brak ciepłej wody.Na ile wystarczy butla za 55zł.-gotowanie, zmywanie,grzanie wody na pranie i mycie dla pięcioosobowej rodziny.Jak staruszka ma przenosić gary z gorącą wodą żeby się wykąpać????-ile tych garów trzeba nagrzać do wanny??????.Jak wykąpać dzieci do szkoły??? TBS to banda-wyrzucić wszystkich na zbity łeb-bo się do niczego nie nadają.Całe rodzinki tam pracują-rączka rączkę myje.My lokatorzy cierpimy a nasze pieniądze szły pewnie na premie tych nieudaczników z TBS.

00

miki ~miki (Gość)09.04.2012 08:00

nie dość że dostają mieszkania, to im jeszcze źle.weź się jeden z drugim za konserwację mieszkania a nie czekaj aż ktoś przyjdzie i wymieni.Ja w swoim domu mieszkam i jakoś nikt mi nie daje,sam sobie postwiłem i wiem ile to kosztuje.

10

e ~e (Gość)09.04.2012 10:09

miki jesteś burak-to nie są mieszkania socjalne.Ja tu mieszkam 30 lat i już kilka razy robiłem generalny remont na swój koszt łącznie z wymianą okien,drzwi,wymianą tynków.Niestety rur gzowych nie wymienię.Jak nie wiesz w czym rzecz to się nie udzielaj.

00

agata ~agata (Gość)09.04.2012 11:07

Pomogę w uzyskaniu comiesięcznej bonifikaty w opłatach eksploatacyjnych lokatorom z Działkowej 6 /mam już doświadczenie w podobnej sprawie w Łodzi/.
Ludzie, walczcie o swoje, nie pozwalajcie robić się w bambuko!

00

stena ~stena (Gość)09.04.2012 14:01

Czegoś takiego to w Pkowie nigdy nie było. Na 6 mcy bez gazu i ciepłej wody?? Chyba że w wojnę. Jakieś zdziczenie tych urzędasów.

00

ech ~ech (Gość)09.04.2012 15:29

Siedzą w TBS w stołki pierdzą o nic nie można się doprosić.Jak rura przerdzewiała cieknie to obejmę założą.Te wszystkie awarie są nie od dziś.TBS oszukuje nas jak może.Każdy ma domu licznik na wodę. PŁacimy rzetelnie według zużycia. Pytam dlaczego musimy też płacić zużycie wody z ogólnego licznika który jest w piwnicy.Za wszystkie awarie i przecieki wody my lokatorzy musimy płacić.W żadnej Spółdzielni takiego czegoś nie ma tylko w TBS .

00

Ew ~Ew (Gość)09.04.2012 15:30

"stena" napisał(a):
Czegoś takiego to w Pkowie nigdy nie było...

Było. W Wigilię 2010r. TBS wyłączył gaz w bloku przy ulicy Garbarskiej 36, tak więc niedaleko Działkowej. Tego samego dnia TBS swoim najemcom udostępnił butle gazowe i przerobił kuchenki. Osoby które wykupiły mieszkania musiały to załatwiać na własną rękę.
Sprawy związane z załatwianiem remontu instalacji gazowej ciągnęły się pół roku. Prace rozpoczęto w czerwcu 2011r. i trwały bez mała do września. Z tym, że zmodernizowano także piony kanalizacyjne i uruchomiono ciepłą wodę a także zmodernizowano instalację elektryczną w bloku. Innymi słowy 'rozpierducha' na całego.
To co napisałem powyżej wiem na pewno.
A teraz przypuszczenia i plotki: podobno wcześniej już były sygnały, że instalacja gazowa jest w fatalnym stanie. Słyszałem, że problemem było dogadanie się ze wspólnotą mieszkaniową, żeby ta przeznaczyła środki finansowe na modernizacje instalacji. PODOBNO wspólnota przeznaczyła pieniądze na ocieplenie bloku.... Podobno...

00

An.Wu. ~An.Wu. (Gość)09.04.2012 17:12

"Ew" napisał(a):
Osoby które wykupiły mieszkania musiały to załatwiać na własną rękę.
Sprawy związane z załatwianiem remontu instalacji gazowej ciągnęły się pół roku. Prace rozpoczęto w czerwcu 2011r. i trwały bez mała do września. Z tym, że zmodernizowano także piony kanalizacyjne i uruchomiono ciepłą wodę a także zmodernizowano instalację elektryczną w bloku. Innymi słowy 'rozpierducha' na całego.

Czyli bałagan trwał aż 9 miesięcy? Niewyobrażalne, jak ci lokatorzy to przetrwali? Taki sam zakres robót remontowych jest na Działkowej 6. Myślę, że ludzie powinni zgodzić się (i żądać) tutaj także wymiany wszystkich instalacji. Wszystko albo nic. Albo do wyburzenia ten blok.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat