ok ale gdzie zrobic badania. wiekszosc nie wie gdzie sie udac i ile kosztuja.
Na badania w systemie państwowej służby zdrowia nie masz szans. USG na Rakowskiej gdzie dostałam skierowanie dla mnie nieosiągalne (dziwne zapisy raz w miesiącu na telefon na który nie można się dodzwonić, a jak ktoś odbierze to nie ma już miejsc). Po 3 miesiacach postanowiłam zdiagnozować się prywatnie. Koszt USG prywatnie to 50 zł.
kobitki mają badania, leczenie i opiekę. Męnszczyźni nie mają tego typu opieki i to się nazywa równouprawnienie. Najbardziej mnie rozśmieszają te akcje, które nawołują do profilaktycznych badań, zwłaszcza osoby w pewnym wieku. Do tego lekarze i społecznicy z mądrą miną zarzucają ogółowi, że nie zgłasza się na tego rodzaju badania. A jak się mają zgłosić, gdy nie ma skierowania od specjalisty, a najpierw do tego specjalisty skierowanie od rodzinnego. Śmiech przez łzy
Bzdury!Od 50-siątki legalne badania na zaproszenie!Bez skierowania!
Moja mama już korzystała z nich dwa razy.Należą się raz na dwa lata.Do tej pory nie było żadnych problemów.
Kobiety!badajmy się!
Fakt,że młodsze pokolenia muszą mieć skierowanie na to badanie,trudno się dostać,jednak jeżeli chodzi o pilne..każdy da radę!Polka POTRAFI!
Profilaktyczne badania prostaty są wykonywane w każdym POZ przynajmniej raz w roku.
Ale wykonuje się je u mężczyzn ( u męszczyzn może nie...).
Poza tym u mężczyzn nie wykonuje się profilaktycznych badań sutka...
Trzeba tylko chcieć i iść do lekarza.Do POZ na akcję lub ostatecznie prywatnie - do specjalisty.
Póki co nie zanosi się,że pójdą cię zbadać do ciebie do domu ośmielając się przerywać oglądanie TV...
~męnszczyzna...się po prostu wstydzi?!!
Z drugiej zaś strony niejeden z tych "super-manów" nie dopuszcza,że można mężczyznę badać z tej strony.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!