metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
antyklerykał , wierzący ~antyklerykał , wierzący (Gość)22.09.2011 15:04

"luzik" napisał(a):
Za olbrzymie publiczne pieniądze realizowany jest prywatny biznes panów w czarnych kieckach.
Wstyd i hańba.

Nareszcie jakiś normalny głos w tej dyskusji!! Brawo!!
Ja zrodzną głosujemy na Ruch Palikota!

00

obserwator ~obserwator (Gość)22.09.2011 16:14

"lukch" napisał(a):
Pieniądze są z UE i Archidiecezji Łódzkiej

Sprawdziłem. Napewno są z UE - 85% tj. ok. 20 mln zł, reszta tj. ok.4 mln z Archdiecezji Łódzkiej. Byłem i słyszałem jak marszałek województwa mówił, że ot te pieniądze w ub. kadencji Sejmiku zabiegał jego przewodniczący Marek Mazur i radna Anna Mizgalska. Miejskich i publicznych pieniędzy nie wydano.

00

obserwator ~obserwator (Gość)22.09.2011 16:14

"lukch" napisał(a):
Pieniądze są z UE i Archidiecezji Łódzkiej

Sprawdziłem. Napewno są z UE - 85% tj. ok. 20 mln zł, reszta tj. ok.4 mln z Archdiecezji Łódzkiej. Byłem i słyszałem jak marszałek województwa mówił, że ot te pieniądze w ub. kadencji Sejmiku zabiegał jego przewodniczący Marek Mazur i radna Anna Mizgalska. Miejskich i publicznych pieniędzy nie wydano.

00

Tartu Tarturanga22.09.2011 16:17

"luzik" napisał(a):
To nie był akt erekcyjny - tylko akt ZNIEWOLENIA Polski i Piotrkowa w szczególności. Za olbrzymie publiczne pieniądze realizowany jest prywatny biznes panów w czarnych kieckach.
Wstyd i hańba.
Ciekawe, co powiedzą o tym wydarzeniu pyskujący na temat zniewolenia narodów przez islamskich fundamentalistów? czy odezwie się który z wrogów TALIBANU?

Człowieku poczytaj o co w tym wszystkim chodzi a potem komentuj.
Rozumie, ze każdy może tu komentować ale jak się już to robi to wypadałoby mieć jakieś pojęcie na ten temat.

00

luzik ~luzik (Gość)23.09.2011 09:15

Tartu, człowieku, dziecko drogie ...
O centru czytałem i rozmawiałem nie jeden raz. I podtrzymuję swoje stanowisko:
po pierwsze - finansowanie z publicznych pieniędzy kościelnych imprez jest skandalem. I to niezależnie jaki by to był kościół.
po drugie: realizacja zadań publicznych poprzez kościelne instytucje też jest skandalem. Przecież do centrum mają przenieść się niektóre agendy urzędu miasta!
po trzecie : realizacja zadań publicznych za pośrednictwem kościelnych instytucji, to tylko pretekst do dojenia państwa i obywateli (w tym mieszkańców Piotrkowa)!!!
po czwarte: w takiej formie centrum nie pociągnie zbyt długo (chociażby ze względu na niedopuszczalny konflikt pomiędzy sferą publiczną i kościelną). A KASIURA u panów w czarnych sukienkach pozostanie.
po piąte: jeśli ktoś zabiera głos w sprawach publicznych w takiej jak TARTU formie, to powinien mieć umiejętności analizowania zjawisk takimi jaki są w istocie, nie zaś takimi jak przedstawiają je sami zainteresowani. Krótko mówiąc, trzeba umieć czytać między wierszami.

00

debi ~debi (Gość)23.09.2011 21:53

Centrum czego ????DEMOKRACJI w kościele he , he ,he. To nie ma nic wpólnego.Dla kościoła liczy się nieomylność papierza.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat