Którędy jechać, żeby wyjechać przy straży w Przygłowie. Wiem, że na Kałek, ale gdzie skręcić - gdzieś w Kałku?----koło Kościoła w witowie w lewo jak na swiatla,w prawo za mostem w Kolonia Witów i prosto do konca,po jakis 600m skończy sie asfalt, żwirownie miniesz bedzie krzyżówka to caly czas prosto i na rolniczej w Przyglowie wyjedziesz cala musisz przejechac i jestes kolo OSP . Droga prosta tylko piach i dziury.
piękna pogoda na rower :)
wracając do Piotrkowa pojechałam wczoraj przez las w Sulejowie i bałam się, że przy prędkości 30 km/h urwę zawieszenie :/ jeśli w Kałku jest taka sama droga, to już wolę stać w tym korku.
Można tyż kajakiem.
A co Strawą.
Rajcowie już dumają nad kupnem/dzierżawą barek.
w Kalku to jest asfalt cala droga ale mlynarska wyjazd w trase gdzie dawniej byl sklad wegla zamknieta, obok na Krzywej postawiony od strony Kalku zakaz ruchu...wiec trzeba sie cofac do Witowa.
popatrz na mapie
http://hisz.rsoe.hu/alertmap/index2.php
przy odpowiednim zbliżeniu, w Piotrkowie widać nawet pasy na jesdni
:)
JA to wiem gdzie mam jechac tzn ktoredy,jak sie puscisz Kałkiem to wiedziesz pod zakaz ruchu,zreszta oznakowania sa od Samego Koscioła w Witowie, na koncu Kalku jak wół stoi znak "DROGA BEZ PRZEJAZDU"
Kałek jest oznakowany od Kościoła w Witowie, na samym końcu kałku stoi znak DROGA BEZ PRZEJAZDU co juz daje do myslenia...wersja a co tam znaki :D jade delej-Młynarska zamknieta<przeważnie bo wczoraj była do jakiegos czasu przejezdna>,obok Krzywa i "ZAKAZ RUCHU" <od strony Kałku>
Rano można było podziwiać taki obrazek: kopareczka na chodniku (bez operatora), ciężarówka obok - oczywiście bez kierowcy, kilku panów drogowców jakieś 30 m dalej zajętych leniwą rozmową.
A dalej - sznureczek samochodów w korku. Od strony Piotrkowa naliczyłem 118 samochodów z ludźmi marnującymi swój czas i pieniądze, bo paru drogowców musiało se pogadać !!!!!
I jeszcze jedno: dwudniowy "urobek" drogowców - to jakieś 25 metrów bieżących zdjętej kostki brukowej z wąskiego w sumie chodnika !!!
Czy ktoś nie powinien potrząsnąć tą zgrają?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!