Bardzo ale to bardzo jestem zadowolony z lekarzy orzeczników ZUS którzy cudownie przywracają schorowanych do zdrowia. Wystarczy kilkuminutowa wizyta u takiego cudotwórcy by być w pełni zdolnym do pracy. Cześć i chwała wam za to drodzy memu sercu lekarze orzecznicy ZUS.
Trochę ostatnio choruję, ale lekko i na dodatek nie wiem jeszcze, co mi jest bo zarejestrowano mnie do specjalisty na 2025 rok. Zresztą i tak nie miałbym z czego zapłacić. Ale to, że nie wiem, co mi jest, ma swoje dobre strony, bo jak nie wiem, co mi jest, to się nie martwię. W ogóle jestem z natury optymistą
Polska jest jedynym krajem na świecie gdzie eutanazję pacjent ma zagwarantowaną przez NFZ inaczej Narodowe Formacje Zabijania w koszyku bezpłatnych świadczeń medycznych . Jakie to humanitarne a zarazem ile w tym troski najwyższych władz państwowych o jak najlepsze samopoczucie chorego. Na ten przykład chory na raka dostaje aż sześć miesięcy a szczęśliwiec nawet dwa lata zanim lekarz specjalista rozłoży ręce i powie w pana przypadku medyczna jest bezradna. No, no a proszę sobie wyobrazić takiego chorego w Niemczech, Anglii... gdzie zanim się dowie że jest chory a tu masz ci babo placek już go wyleczyli.....
Więcej na http://sklave.manifo.com/polityka
Wybory i po wyborach. Ankiety ,ankiety i za chwilę po ankietach ...a "poziom zadowolenia pacjentów" i tak będzie się obniażał ,gdyż lekarzy coraz mniej ,pielegniarki coraz starsze a młodych się nie kształci. Są za to pacjęci coraz bardziej "roszczeniowi". Rozrasta się za to machina urzędnicza od ministerstwa poprzez województwa do samorządowej....Ostatni ,ten jeszcze urzędujący Minister Zdrowia zamiast zarządzać jątrzy środowisko i bez przerwy powołuje się na opatrznośc boską i dekalog...Po co tu jeszcze pieniądze wyrzucać na jakieś pie......ne ankiety. Każdy kto się leczy wie jak jest.
A może lepiej by było, gdyby nfz zamiast badać poziom zadowolenia, zaczął badać poziom zdrowia pacjenta, był w stanie określić jakiego specjalistę mu polecić, następnie specjalista w sposób należyty od a do z, pacjenta przebadał i finalnie przywrócił do pełnego zdrowia w sposób należyty i nie wymagający dawania prezentów w postaci stojącej koperty, bądź wynagradzania wizyty u lekarza banknotem 200zł, z której to wizyty i tak nic nie wynika. Jeżeli jednak okaże się że ten nfz nie jest w stanie spełnić takich wymagań, to nie widzę sensu płacenia składki zdrowotnej.
NFZ z nas robi idiotów czy tam pracują idioci? Odpowiem wam jak jest - do specjalisty czeka się od kilku do kilkunastu miesięcy,w skrajnych przypadkach nawet kilka lat, a badania okresowe to największa obecnie fikcja. Na temat zadowolenia odpowiedzcie więc sobie sami.
Zgadzam się z moimi przedmówcami. Dodam,ze za taki ,,pomysł" i wdrożenie takiej ankiety otrzymuje się odpowiednią kasę- nie chodzi o ogół tylko o jednostkę.
Jak ktoś jest zadowolony z publicznej służby zdrowia to oznacza to tylko jedno - poważne problemy intelektualne, zahaczające wręcz o skrajną głupotę.
No cóż NFZ Udaje ,ze placi a lekarze udaja ,ze lecza na fundusz i bardzo sie spieszą do pracy w prywatnych gabinetach ale czy za kasę czy na fundusz pomocy w tym miescie sie nie znajdzie i to co sie obecnie dzieje w naszym szpitalu to wykańczalnia ludzi .Tu po pomoc nie ma co przychodzic bo szkoda czasu .Kiedys wierzyłem ,ze mozna liczyc na ich pomoc ale to złudzenie bo 2 razy poszedłem po konkretna pomc i w pierwszym przypadku pani doktor nawe sie nie chciało zbadać dokładnie a w drugim to samo gdyz w jakim stanie na sor dojechałem to po 5 godzinach wróciłem bez pomocy i znowu błędna diagnoza i szczęscie ,że mi bardziej nie zaszkodzili i teraz to na sobie musze polegac i sam sie leczyć
Nie rozumiem jak można być zadowolonym ze stanu naszej służby zdrowia skoro np. w kolejce do ortopedy (prawdopodobnie ze zerwanymi więzadłami w kolanie) czeka się około 6 miesięcy podkreślam "na samą wizytę", gdzie lekarz tylko ogólnikowo stwierdzi stan zdrowia. W Polsce powinniśmy wykorzystać system obowiązujący w USA, gdzie pracując, sam wykupujesz sobie polisę, dzięki której wiesz, że zostaniesz wyleczony.
Jak można być zadowolonym czekając rok w kolejce do specjalisty ale prywatnie to za kilka dni nawet...
Ta ankieta jest tak samo beznadziejna jak sam NFZ z całą słuzbą zdrowia w Piotrkowie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!