Bardzo przepraszam, ale kiedy chcę się doskonalić w języku obcym (żywym), to sobie włączam film i wyłączam obraz. I obieram kartofle, zamiast męczyć me zmęczone kolana.
Jeżeli pragnę Wiary, to otwieram jedną z moich Biblii i czytam tam, gdzie mi się otworzyło.
Jeżeli pragnę posłuchać łaciny, otwieram starą książkę i czytam sobie na głos mowy Cycera.
Zachęcamy osoby z naszego terenu, zainteresowane tematem przywrócenia Mszy Wszechczasów na stałe do Piotrkowa, do polubienia naszego profilu na Facebooku https://www.facebook.com/pages/Msza-Trydencka-w-Piotrkowie-Trybunalskim/678342472295833?ref=hl Dzięki temu będziecie na bieżąco!
mam lepszy sposób spędzania czasu niż jakakolwiek msza, w tym czasie wolę np. napić się piwa lub pójśc na spacer. Tymi wszystkimi religijnymi gusłami szkoda sobie głowy zawracać.
tekst newsa z niewielką modyfikacją ściągnięty ze strony trybunalscy.pl
Dlaczego nie podajecie źródła? :-)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!