wysypisko śmieci nad pilicą w sulejowie, teraz zniesienie akwenu ciszy na zalewem. Co jeszcze wymuśla bezmuzgowi urzednicy Komu zależy na tym. urzędasom z W-wy ?tOŻ ZLEWEW ZOSTANIE ZNISZCZONY
Kolejny bubel prawny. Przykro mi jak myślę o tym, że po zalewie będą pływały skutery motorówki itd. A co z Sulejowskim Parkiem Krajobrazowym...
Co dy gadasz. Jaki akwen ciszy?! brednie. bardzo dobrze,może ruszy się trochę turystyka a śruby rozbiją te glony. Ja się bardzo cieszę!
ale moze po tych motorowkach nie bedzie zielony ten zalew moze to pomoze w jakos chociasz fakt bedzie teraz napewno wiecej ludzi i to duzo duzo wiecej
Zakazie używania silników spalinowych na Zalewie Sulejowskim wprowadzono 1974 roku.
Jak fama w tamtym okresie niosła było to po wypadku utonięcia milicjantów kiedy to odpalali motorówkę z popychu.
A tak po prawdzie to ruch wody wywołany przepływającymi motorówkami może mieć korzystny wpływ na ekosystem zalewu
o ile nie będzie to zdezelowany sprzęt. No ale od czego są badania techniczne.
Pamiętam Zalew Sulejowski bez sinic, grubej warstwy mułu na dnie i niewielkiej ilości śmieci.
http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Słuchałem tego w radiu. Strefe ciszy moze ustanowic rada powiatu. I nie musi obejmowac calego zbiornika a np. fragment rezerwatu. Ja sie ciesze. Moze wreszcie zacznie sie cos dziac. A ekolodzy jak zwykle d... truc beda.
ha ha . ale sie ubawilem . kawalaz z ciebie i zartownis ha ha. brr trzeba miec nierowno pod sufitem zeby takie rzeczy robic:-)
ha ha . ale sie ubawilem . kawalaz z ciebie i zartownis ha ha. brr trzeba miec nierowno pod sufitem zeby takie rzeczy robic:-)
a wlasnie co z tym wysypiskiem?
Niech jeszcze wpuszczą traktory z okolicznych wsi.Łodzianie to zdrowy naród wszystko wytrzyma.Piją ścieki od Przedborza do Sulejowa to i olej im nie zaszkodzi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!