Ale mi udogodnienie za moje pieniądze. Mało że trzeba płacic za przyłącze to póżniej jeszcze wysokie koszty przesyłu gazu. Nawet jeśli z niego nie korzystasz to za przesył musisz płacić!!! Lepiej kupić butle i płacisz jedynie za sam gaz, a nie na całą administrację gazowi.
Mnie ciekawi jedno... Kiedy heniek wychodzi z puchy bo nie ma kto porządku zrobić tam na Moszczenicy był heniek to przynajmniej chamstwo sie nie panoszyło bo zaraz porządek robił z nimi.
Do ~od urodzenia dumny z pochodzenia (Gość)
Jak sie mota kuchane Kosowiaki
Wiem! Wiem! Byłem kiedyś przed wiekami u Was na zabawie. Pamiętam jak komendant wszedł na scenę zabrał mikrofon soliście i ogłosił: Nasze sie tłuką łobce łodstumpa. Zanim zaskoczyłem o co chodzi to do dziś czuję żebra jak ma się na zmianę pogody. Zliczyłem kilka sztachet zanim dotarłem do przejazdu. A listonosz nadal z drabiną do Kosowa zajeżdża. Memy na http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Wreszcie Trójmiasto będzie miało gaz. Sołtys dopiero dumny jak paw będzie chodził po Kosowie. Przehandlował remizę, kosiarkę rotacyjną, betoniarkę do bigosu, zlikwidował PEWEKS, że nie wspomnę o tej trąbie zrobionej z szyi łabędzia, którego uprowadzono z Alejnego.
Teraz sołtys będzie gazował ….wieś. Wreszcie po tylu latach Kosów przed Moszczenicą. Oby tylko później kurka Kosowiaki nie zakręcali bo to okrutnie mściwy i zawzięty naród
Memy na http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Dziwne, że wszystkie inwestycje w pierwszej kolejności robione są w okolicznych wsiach nie w Moszczenicy. To nie przypadek że gazociąg pierwsze będą mieć Jarosty nie Moszczenica, bo tam mieszka wójt.W Kosowie nowa droga, a dalej ta sama droga idąca Moszczenicą nie zrobiona. To samo z drogą gminną idącą przez Gajkowice. W Moszczenicy ta sama droga nie zrobiona. To kuriozum że najbardziej zaludnioną część gminy i stolicę gminy omijają inwestycje drogowe teraz gazociąg. Z Moszczenicy i Woli idą największe pieniądze z podatków, a tu brak inwestycji gminnych. Na 300 miszkańców Jarost wybudowano szkołę za 12 milionów. Szkoła mogła powstać w Srocku.
Najważniejsze żeby pierwszy etap gazociągu powstał w Jarostach. Drugi etap budowy gazociągu, w Moszczenicy to jakaś niesprecyzowana fantazja. Przy takiej infrastrukturze- nowa szkoła, droga, perspektywa gazociągu, teren podmiejski to o ile wzrosła cena działek, w Jarostach? Może w związku z gazociągiem Radni niech załatwią kasę z Unii, bo władze gminy Moszczenica rzadko to robiły. Pozdrawiam Mieszkańców Gminy Moszczenica.
Najważniejsze żeby pierwszy etap gazociągu powstał w Jarostach. Drugi etap budowy gazociągu, w Moszczenicy to jakaś niesprecyzowana fantazja. Przy takiej infrastrukturze- nowa szkoła, droga, perspektywa gazociągu, teren podmiejski to o ile wzrosła cena działek, w Jarostach? Może w związku z gazociągiem Radni niech załatwią kasę z Unii, bo władze gminy Moszczenica rzadko to robiły. Pozdrawiam Mieszkańców Gminy Moszczenica.
Pan Wójt i Radni zadbali o modernizacje najmniejszej wsi Jarosty. Szkoła za 12 milionów,[ powinna powstać w większym Srocku, bo okolica duża i zaludniona z potrzebami oświaty]. Teraz następne miliony z podatków na pierwszy etap gazociągu w Jarostach.W Moszczenicy, Kosowska, droga gminna nie zrobiona,Dworcowa droga gminna nie zrobiona, co ciekawe są to te same drogi które zostały wybudowane, w Kosowie do przejazdu kolejowego, Rękoraj, Gajkowice nowa droga też do przejazdu kolejowego, za przejazdem na terenie Moszczenica, przedłużenie tej same drogi-stan dróg dziura na dziurze. Mam pytanie do radnych, dlaczego takie milionowe dotacje idą na malutką wieś Jarosty. Mamy większy np Podolin, Gościmowice, Sierosław i zero modernizacji. 'Gratuluję' radnym z Moszczenicy że z budżetu gminy poszło tyle kasy na malutką wieś Jarosty, a nie doprowadziliście nawet do modernizacji Kosowskiej i Dworcowej.Przypominam, że mieszkańcy Moszczenicy i Woli Moszczenickiej płacą największą kasę do budżetu gminy.
Mam rodzinę i znajomych w Moszczenicy i wątpię by się z takiej wiadomości ucieszyli bo kto z mieszkańców wyłoży po kilka tysięcy na plany linię i do tego kosztowne przyłącza więc tych co znam są przeciwni tej budowie .Tu pewnie chodzi o Nowalijkę głównie bo wątpię by mieszkańcy Kosowa byli chętni na tak droga inwestycje do której obowiązkowo muszą dołożyć i kogo na to stać bo jeśli nawet to kiedy się to zwróci a do tego gaz ziemny to tykająca bomba nigdy nie znasz dnia ani godziny i do tego za drogi jest na kieszeń Kowalskiego by nim ogrzewać dom. Do Nowalijki pociągną i na tym się skończy zobaczycie to samo u nas było dużo szumu na palny zebrali kasę i jak podano ile każdego to będzie kosztować sama nitka bez przyłącza do domu to każdy powiedział nie a magistralę mamy tuz obok naszej miejscowości .Tylko budowa stacji redukcyjnej przebiła by cenę samej linii wiec o czym mowa i skończy się tak samo jak u nas
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!