metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
broda ~broda (Gość)04.11.2013 11:32

"Mala" napisał(a):
żeby poniósł karę zgonie z prawem...

A jakie to prawo - wikt i opierunek na koszt podatnika (także rodzin pomordowanych).

00

Mała Małaranga04.11.2013 14:36

"broda" napisał(a):

Ok, wiem, ale przez tą chęć zemsty możemy pójść o krok za daleko...

00

ares1 ~ares1 (Gość)04.11.2013 14:50

"Mala" napisał(a):

Ok, wiem, ale przez tą chęć zemsty możemy pójść o krok za daleko...

Więc co proponujesz?

"Mala" napisał(a):
Normalnie zaczynam się Was bać... Nie bronię Trynkiewicza, ale wolałabym, żeby poniósł karę zgonie z prawem...

Swoją karę zgodnie z literą prawa już prawie odsiedział więc nie bardzo rozumiem do czego zmierzasz.

00

Mała Małaranga05.11.2013 08:28

"ares1" napisał(a):
Więc co proponujesz?

Ja nic nie proponuję, bo to nie leży w moich kompetencjach. Oczywiście chcę, żeby nigdy nie wyszedł na wolność, ale jestem ostatnią osobą, która proponowałaby zabójstwo - to nigdy nie jest wyjście z sytuacji. On dopuścił się morderstwa, a my chcemy robić to, co on?? Czyli upodabniać się do niego??

00

ares1 ~ares1 (Gość)05.11.2013 08:51

"Mala" napisał(a):
Czyli upodabniać się do niego??

W tych czasach gdzie nie ma kary ,kara śmierci wielu by odstraszyła lub by dała do myślenia!

00

Mała Małaranga05.11.2013 09:12

"ares1" napisał(a):

Nie wydaje mi się... Czy zaostrzenie przepisów drogowych spowodowało, że ludzie jeżdżą wolniej?? W naszym kraju, gdy przepisy są zaostrzane, zaczyna się kombinowanie i omijanie przepisów.

00

ares1 ~ares1 (Gość)05.11.2013 09:31

"Mala" napisał(a):
Czy zaostrzenie przepisów drogowych spowodowało, że ludzie jeżdżą wolniej?

Nie bardzo wiem czy łamanie przepisów drogowych można porównywać do morderstwa?? Bo wg mnie chyba nie! Jeśli człowiek nikogo niczego się nie boi to wiadomo że kara śmierci nic tu nie zdziała ale myślę mimo wszystko że większość by się jej jednak obawiała i zastanowiła się przed popełnienie morderstwa!Jeszcze trochę a skazany będzie miał większe prawa niż zwykły obywatel niestety!

00

97-300 97-300ranga05.11.2013 10:14

"ares1" napisał(a):
Nie bardzo wiem czy łamanie przepisów drogowych można porównywać do morderstwa??

To siedź cicho.

00

97-300 97-300ranga05.11.2013 10:20

"ares1" napisał(a):
W tych czasach gdzie nie ma kary ,kara śmierci wielu by odstraszyła lub by dała do myślenia!

Kto to jest, pacjent szpitala psychiatrycznego? Normalny homosapien takich bzdur by nie napisał.

00

Mała Małaranga05.11.2013 12:26

"ares1" napisał(a):

W tym przypadku akurat wina jest pewna w 100%, a ile jest takich przypadków, gdzie coś wydaje się być pewne, a okazuje się, że ktoś został "wrobiony", albo podłożył się za kogoś?? Takiej osobie życia już nie przywrócisz. Powiesz, że taką karę trzeba będzie stosować tylko w takich pewnych przypadkach, ale uwierz, jak się powie "a", to będą też kolejne kroki... Nie idźmy tą drogą...
Inny przykład, film "Lincz" przedstawia samosąd we Włodawie, tu tez jest pewne, że oni to zrobili więc idąc tym tokiem rozumowania wszyscy powinni zostać straceni - "Dura lex, sed lex".

Komentarz był edytowany przez autora: 05.11.2013 12:31

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat