Jaki Pan , taki kram. Przeciez wiadomo , że nikt z prezydentów ani z rady miasta na tym się nuie zna. Kazdy robi Ich jak chce. Dlatego dość dla nieudaczników. Wreście przestancie pisać tylko zorganizujcie referendum o odwołanie prezydenta Chojniaka i całej rady miasta.
270 mln, to kwota za cały projekt, który nieszczęśliwie się nazywa "Modernizacja i rozbudowa oczyszczlni ścieków w Piotrkowie Tryb.". Mówię nieszczęśliwie, bo w to wchodzi pięć kontraktów: 1) rozbudowa sieci kanalizacyjnej i wodociągowej (o której mowa w tekście), 2) renowacja kanalizacji desczowej i ogólnospławnej, 3) modernizacja Stacji Uzdatniania Wody "Szczekanica", 4) renowacja kolektora tłocznego, oraz 5) modernizacja oczyszczlani ścieków, która ma właśnie kosztować ok. 110 mln, a reszta kasy idzie na pozostałe zadania.
No a na czym polegają te zmiany techniczne i technologiczne zapewniające poziom XXI wieku.
Całkowicie nowy projekt opracowano???
Wszak wiadomo że z Fiata 126P, Mercedesa się nie zrobi.
Wiadomo już na co wydano w tamtym roku aż 70 mln złotych!!!
Na nowy projekt oczyszczalni????
http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Szczerze mówiąc nie zagłębiała się w temat, nie miałam zbytnio czasu, ale przecież zmiany, to nie nowy projekt.
W tym przypadku chyba tak.
Projekt jest może przypadkiem do publicznego wglądu????
http://sklave.manifo.com/
Nie mam pojęcia.
MALA
Czyli reasumując :
Celowo dużo projektów w jednym worku aby się nikt się nie połapał ILE CO KOSZTUJE !
Bez przesady. To jest jeden duży projekt, który zwiera kontrakty. To nie są informacje tajne, na wszystkie te kontrakty są osobne przetargi, których wyniki są na bip'ie. Tak dzieje się też w innych miastach. To chyba lepiej, że Miasto dostało taką kasę na tyle rzeczy i kontrakty mogą być prowadzone jednocześnie pod okiem osób, które trzymają to do kupy, niż miałoby się starać o wszytko osobno z niewidomym skutkiem. Nie organizuje tego pięć instytucji, które tylko wchodziłyby sobie w drogę i nie mogły się dogadać, ale to tylko moje zdanie. Fakt, jest to złożony projekt, dlatego też tyle kosztuje i jest taki ważny.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!