Prośba wielka do wszystkich - dzwońcie do radia (np.strefafm, PR1 czy rmf), do tv, urzędów, wysyłajcie tam maile - niech o tym mówią, bo inaczej to wszyscy mają gdzieś tych biednych mieszkańców i stojących w korku ...
Ta modernizacja od wielu lat była wyczekiwana, myślę że utrudnienia w ruchu jakie następują nie są bardzo uciążliwe...
trzeba cierpliwie czekać...
Sam dojeżdżałem codziennie do szkoły (po 3,5h dziennie 5 razy w tygodniu) spędzone w autobusie
Jak ja dojeżdżałem do szkoły, to też miałem mnóstwo czasu, np. mogłem bez problemu spędzać go w autobusie...
Mnie się wydaje, że jeśli modernizacja była "od wielu lat wyczekiwana" to można ją było dokładnie (lepiej) zaplanować.
A jest niestety trochę z tym kiepsko, tzn. most rośnie w oczach (brawo!), ale przecież to nie jego budowa powoduje korki, tylko zrywanie asfaltu i pozostawianie tych dziur na kilka tygodni zanim się coś z nimi dalej zrobi. Tutaj jest przyczyna.
Ręce opadają co się tu wyrabia. Obecnie ruch jest kierowany częściowo recznie,częściowo poprzez światła. Na 150 m postawione barierki i pachołki na osi jezdni. Tylko po co . Od kilku dni nic się tu nie dzieje. Władze gminy zupełnie nie interesują się tematem, a kilku z nich dojeżdza do Sulejowa z Piotrkowa.Radosna twórczość trwa.
W czasie wojny wybili nam całą inteligencję i tu mamy efekty kretynizmu zarzadzających tymi robotami na tym odcinku . Robią z boku nowy most ! i zamykają drogę nie mającą nic wspólnego z tym mostem ! Zamykają drogę Przygłów Koło ! to jest sabotaż ! kto i co chce ugrać na tej decyzji .Przecież to powinna sprawdzić jakaś nadrzędna instytucja , czy już tak ciężko logicznie pomyśleć aby to zagrało zgodnie ze zdrowym rozsądkiem . Chyba jeden z drugim kretynem nie jechali drogą w zimie P-ków Koło . bardzo wąska z głębokimi rowami ! a w nich co jakiś czas pojazd w rowie.
Niestety prawda.
W kwestii formalnej:
Modernizacja za Wikipedią:
W Przygłowie jest budowany NOWY most obok starego którego nikt nie modernizuje.
Również w stosunku do drogi nie można użyć słowa modernizacja ponieważ są budowane nowe odcinki łączące nowy most ze starym szlakiem. Bardziej adekwatne jest słowo "przebudowa"
Tytuł w języku polskim mógłby brzmieć: Utrudnienia na budowie mostu w Przygłowie.
Tym bardziej, że w treści artykułu - może raczej-wiadomości brak odniesienia do ewentualnych szans na przyśpieszenie realizacji- więc forma pytania o wcześniejsze zakończenie jest nieuprawniona.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!