Stawiam że 90% nic nie zmieniła by!
Szczerze oni poza rejestracją i wypłatami nie mają co tam robić. Doradztwo zawodowe? Próba wysłania osoby po 5 latach pobytu w USA na podstawowy angielski to jest próbka ich doradztwa zawodowego :-). Bo akurat taki kurs jest! I to jest najważniejszy argument. Nie ma sensu ich trzymać, zresztą najlepiej się przejść i zobaczyć jacy zapracowani. Posortowane literki na 10 stanowisk a nikogo nie ma, jakby dwie nie mogły siedzieć ;-). Organizacja ustawiona na ilość pracowników, aby więcej.
To Tz chyba nigdy w PUP'ie nie byłś... Ja jakiś czas byłam zarejestrowana i jakoś czasem się prawie dopchać nie mogłam. Być może są stanowiska, gdzie należy zredukować ilość osób pracujących, ale na pewno nie na przyjęciu.
oby..........
To, że będzie opozycja z prawdziwego zdarzenia i wtedy obecnie rządzący będą się bać i bardziej ważyć swoje decyzje. Bo brak NORMALNEJ opozycji to brak normalności w kraju !!!
Dlatego, że rejestruje 1 facet (słownie: jeden) a 10 kobiet siedzi za drzwiami i udaje zapracowane kursując między pokojami z czajnikami ...
Jakoś w to nie wierze!Za dużo układów układzików!
Ale ja się z Tobą w zupełności zgadzam. Masz rację.
Tyle, że dofinansowanie z UE na takie szkolenia służy firmom, które je prowadzą, a nie samym uczestnikom szkoleń.
Staże jak najbardziej = biały murzyn ale dla wielu to jakiś grosz, który wpada do kieszeni.
Dziś nie liczy się czy coś umiesz, a raczej czy masz doświadczenie. Nikt nie szuka pracownika "kumatego" tylko doświadczonego.
Z UE dostajemy dużo środków ale nie stawiaj tego na szali plusy i minusy, ponieważ w takiej kategorii zawsze wygrywa minus. Dlaczego zapytasz ? Dlatego, że dostając kasę z unii oddajemy majątek publiczny, czyli wspólny, z którego korzyści czerpią wybrańcy.
Przemyśl fakt, że zaraz na początku lat 90 Polska sprzedawała się zachodowi za około 10 mld $ co na tamte czasy było gigantycznymi sumami ! Gdyby tej kasy barachło nie rozkradło, a uczciwie jak obiecywało wpompowało w naszą gospodarkę to dziś żadna durna pusta pała z chlewa na wiejskiej nie mówiła nam, że UE dogonimy za 40 lat.
Mamy i mieliśmy potencjał ludzki, naukowy i wtedy też ekonomiczny. Dziś kapitał ludzki i ekonomiczny padł, a naukowy sprzedaje myśl i wiedzę za grosze. Państwo cierpi z powodu karmienia urzędasów tutaj nie ma efektywności jest zator totalny.
Unia to taki lekarz, który jeszcze nas na tanich medykamentach trzyma przy życiu.
Pamiętaj, że najpierw musisz wpłacić, a później dopiero dostaniesz - jak coś zostanie.
Przecież tam pracuje cały sztab ludzi - i to nie za darmo.
Teraz nawet po mordzie nie dostaniesz za darmo.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!