W ostatnich dniach przy aktywnym udziale Pana Dobrakowskiego wyjaśniałem mieszkańcowi z rejonu przy pętli MZK - Słowackiego
procedury i sposób działania PSP w tym temacie. Mieszkaniec wyraził swoje "zadowolnienie".
Jak znajdę "ganizada", to od razu dzwonię do straży. Tylko skąd będę wiedział, że to jest akurat ganizad, skoro nie wiadomo, jak ganizad wygląda? :)
Poproszę autora o dołączenie do artykułu zdjęcia lub choćby portretu pamięciowego ganizada. Moje "zadowolnienie" będzie wtedy ogromne... :)
Dalej też jest ciekawie:
Tyle razy już zgłaszałem gniazdo szerszeni i os do usunięcia.
I nic tak jakby w kij pierdział.
A szerszenie i osy z dnia na dzień mają się coraz to lepiej ba rozmnażają się w zastraszającym tempie.
Przez ostatnie parę lat jakie szykowne, zarozumiałe i butne się zrobiły. No i co najważniejsze ile miodu już nagrabiły.
więcej:
http://sklave.manifo.com/
Ludzie ale macie problemy... W ogrodzie mam 25 uli z pszczołami, w budynku gospodarczym pod dachem osy mają gniazdo i szerszeń też czasem przeleci i nie ma z nimi żadnego problemu od 20 lat...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!