metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)06.05.2011 21:06

Komentarz? Się robi:
Punkt 1. W 21-osobowym gremium 5 radnych płci brzydkiej. Znak czasu?
Punkt 2. Krótko: pic na wodę, fotomontaż.
Punkt 3. W związku z punktem 2: Nie idźcie tą drogą! Bo skończycie jako... radni!!!

00

klet ~klet (Gość)06.05.2011 21:27

Wow ale mi temat ważny. Kilkoro dzieci bawi się w "politykę".
Dorośnijcie, zacznijcie myśleć, a nie bawić się w tym bajorku.
Bo wasze ideały są sterowane odgórnie, a to już jest na starcie bardzo przykre :(

00

P51 ~P51 (Gość)06.05.2011 22:14

I cóż takiego ta "rada" może dokonać?
Raczej nic szczególnego poza poznaniem arkanów biurokracji ...
Ale obym się mylił.
Osobiście życzę gorąco, aby zawstydzili swoją działalnością "dorosłą" " radę"!

00

Waldemar ~Waldemar (Gość)07.05.2011 10:08

Jakieś diety są w tej radzie? Bo może by kandydował.
Wiek już chyba nie ten, ale może jakieś funkcje poboczne by się znalazły...

00

wladca_teb ~wladca_teb (Gość)07.05.2011 15:57

Znam kilka osób z Młodzieżowej Rady Miasta.
Jeżeli brać pod uwagę, że będą oni następcami tej faktycznej to sam sobie współczuje.
Powiem tak, zdemoralizowane towarzystwo, które integruje się na mostku, a przy okazji demoralizuje.
Radni!!!! Haha!

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)07.05.2011 23:31

Nader lakoniczna jest ta redakcyjna informacja. Portal milczy, a ze zdjęcia (poniżej link) można wnioskować, że Młodzieżowa Rada Miasta ma kogoś w rodzaju opiekuna czy też przewodnika w osobie Pana Radnego Dorosłej Rady Miasta (DRM).
A nawet zdjęcie na oficjalnej stronie miasta jest:
http://img847.imageshack.us/img847/5083/mrm.jpg
foto. www.piotrkow.pl
Raduje serce, że jest Ktoś, kto przeprowadzi ten świeży narybek radniany przez te wszystkie zawiłości i meandry, nie pozwalając młody radnym pogubić się, ktoś - kto będzie pomagać podążać dziewczynom i chłopcom wytyczonym szlakiem ku lepszej przyszłości miasta, a dla młodych dusz będzie swoistym drogowskazem w społecznej służbie dla społeczności lokalnej.
Godny to przewodnik, bo i znamienity wynik w listopadowych wyborach 2010 osiągnął.
Uzyskał wszakże trzeci rezultat gromadząc 790 punktów, plasując się zaraz za Panem Andrzejem Czaplą i Panem Janem Dziemdziorą, czyli - warto podkreślić - dwoma kandydatami na prezydenta, jak na warunki piotrkowskie, omal tuzami polityki i to prowadzącymi jednak zauważalną kampanię.
Opiekun i przewodnik Młodzieżowej Rady Miasta zostawił w tyle nawet (i to ze 127 punktami mniej), czwartego w klasyfikacji - Pana Piotra Masiarka, także kandydata na prezydenta, prowadzącego kampanię.
Gratulacje.
Niech wam się Szczęści!

00

BLEKI BLEKIranga08.05.2011 08:55

Proponuję - skoro jest już także Młodzieżowa Rada Miasta - stworzyć Internetową Radę Miasta. Trochę mi to przypomina wszystko Związek Radziecki... XD

00

klet ~klet (Gość)08.05.2011 09:20

"BLEKI" napisał(a):
Trochę mi to przypomina wszystko Związek Radziecki... XD

To nawet dobrze Ci się kojarzy skoro opiekunowie i obecna pseudo władza wywodzi się z socjalizmu. Większość z nich pamięta te czasy ZSRR gdy czerwoni nami kierowali. Stąd mówię to setny raz to nie są politycy, ani żadni radni tylko marionetki sterowane odgórnie przez kolesi i inne układy "ty mi dobrze, a ja tobie dobrze zrobię".
Młodzi skoro idą w to samo bagno widać, że nie mają żadnego pojęcia o świecie i otaczających ich problemach. Są zachłyśnięci swoją wyższością sięgającą poza poziom parapetu w przybytku grzechu sakralnego. Taka MRM to pitolenie, a nie działanie. Patrząc jak młode nic nie wiedzące osoby bawią się w "polityczkę tanią pod budką z napojami wyskokowymi" to śmiech mnie ogarnia, a może raczej żal nad ich wyobrażeniem, ambicjami dyktatorskimi.
Niech mi teraz taki młodziutki człowieczek powie jakie są główne problemy społeczeństwa tego miasta i jak je powinno się rozwiązać.
Odpowiadam za nich - yyyy nie wiem.

Tak młodzież - piątki w szkole, a w głowie pustka. Kucie na blachę wiedzy teoretycznej, a praktyczna nie istnieje. Zachłyśnięcie się swoim Ja i tyle.
Na 21 osób w radzie 17 to dziewczynki małoletnie. Rozumiem, że priorytetem rady będą narady typu: dziś malowanie pazurków, jutro fryzjer, a po jutrze idziemy na zakupy. W kolejnym miesiącu będziemy wąchać kwiatki.

Komentarz był edytowany przez autora: 08.05.2011 09:24

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat