Gratuluję profesjonalizmu podczas pisania artykułu i dobraniu zdjęć. Na zdjęciach widać: Mig-15, Iryda, Mig-21, a na trzecim - śmigłowiec Mi-2. F-16 nie pokazał się na żadnym zdjęciu.
Druga sprawa, że F-16 pasuje do tego muzeum techniki. Oblatany w 1972 roku jest już zabytkiem, ale jakiego złomu z muzeum techniki nie kupimy od najlepszych sojuszników? Wiem, wiem, zaraz podniesie się wrzask, że nowoczesny - bo z systemem Block-52. Zgadza się, tylko nie mamy uzbrojenia do tego systemu. W USA na F-16 lata tylko Gwardia Narodowa!
Pozostaje też kwestia sprawności tej naszej Wunderwaffe......
Zamiast szkolić się w dojeniu kóz oni od razu za F-16, efekty przyjdą z czasem, nie będzie koziego mleka, nie będzie zwycięskich podniebnych walk. Co nas czeka.
na zdjeciu 1 nie wiem ale na pewno nie f16 na zdjeciu 2 Iskra mig 15 i 21 na 3 Mi2 gdzie te F16.....a tajemnica przed przeczytaniem spalic
"aż 16 samolotów"....dobre, od razu poczułem się bezpieczniej, że aż tyle.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!