Tyle pieniędzy rozdać z naszych podatków, no, no - jestem pod wrażeniem!
Nie jestem w stanie zrozumieć czwartego warunku. Czy nie jest to dyskryminacja polskich uzdolnionych uczniów, nie spełniających pierwszych trzech wymogów?
zwyczajny uczeń szkoły zawodowej, pełnosprawny, z rodziny bez karty dużej rodziny, nieotrzymujący zasiłku i nie będący emigrantem nie ma co liczyć na stypendium
reasumując w tym kraju w dalszym ciągu opłacać się będzie posiadanie kupy dzieci, bez refleksji czy jestem im w stanie byt zapewnić, a "zwyczajna" rodzina pracująca z dwójką "zwyczajnych" dzieci "zwyczajnie" znów jest pominięta choć pracowników zawodowych brakuje
z przedmiotów zawodowych uzyskać średnią minimum 4,0. Dodatkowo muszą spełnić co najmniej jeden z 4 warunków: posiadać orzeczenie o niepełnosprawności lub potrzebie kształcenia specjalnego, pochodzić z rodziny posiadającej Kartę Dużej Rodziny lub otrzymującej zasiłek rodzinny, być imigrantem. Rozumiem, że imigrant nie musi spełniać warunków , które spełniać muszą Polacy , wystarczy , że jest.
Adres: https://epiotrkow.pl/news/Mlodzi-zawodowcy-na-start-Stypendia-czekaja,55469
Ewidentna dyskryminacja uczniów pochodzenia polskiego, którzy, by otrzymać stypendium muszą spełniać warunek o niskich dochodach lub mieć orzeczenie o niepełnosprawności intelektualnej. Dlaczego imigranci są traktowani lepiej niż Polacy? Ktoś może podjeżdżać do szkoły Mercedesem, ale wystarczy, by był imigrantem a otrzyma niemałe stypendium. Oburzające !
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!