Nie blokujcie komentarzy na temat niegospodarności prezydenta Chojniaka.
Skoro ciepłownia jest na gaz to taniej będzie odłączyć sie od rury ciepłowni zakupić kocioł na gaz w swoich wspólnotach [ cena gazu taka sama } odejdą koszty drakońskich wynagrodzeń prezesa , płacy pracowników ,strat w przesyle, emisji CO2 , koszty obsługi węzłów cieplnych a oszczędności będą spore.
]
]
Pewnego razu do rabina przychodzi Żyd i płacze mu : "Rebe, ja już nie mogę wytrzymać, mam tak źle w życiu, tłoczymy się z żoną i dzieciakami w małym domku, trudno nam i w ogóle bieda." Rabin myśli, myśli i mówi "sprowadź sobie do domu teściową i wróć za tydzień".
Po tygodniu Żyd przychodzi. Rabin pyta go czy pomogło, a Żyd, że nie, że jest jeszcze gorzej, bo żona i teściowa się kłócą o to jak wychować dzieci, jak porządki robić, co gotować do jedzenia. Rabin poleca zatem Żydowi wziąć do domu kozę i wrócić za tydzień.
Mija tydzień, Żyd, niewyspany, zmęczony i zatroskany przychodzi. Okazuje się, że nie dość, że ciasno i źle i hałas, i gderanie to jeszcze smród, bród i koza wszystko nadgryza. Rabin udziela zatem ostatniej rady : "Odpraw teściową i wygoń kozę, a potem wróć po tygodniu".
Mija kolejny tydzień i Żyd przychodzi. Rabin pyta go jak tam mu się wiedzie, a ten, zadowolony odpowiada : "No Rebe, teraz, to ja mam jak w raju".
Plan PIS:
Za sprawą możliwości które dają im obecne fuzje wszelkich spółek i przejmowanie kolejnych mogą kształtować sobie ceny jak chcą.
Podniosą więc ceny jak im pasuje by później nagle jak rycerz na białym koniu pomoc społeczeństwu i obniżyć to co podnieśli. A najlepsze jest to że tak czy tak wyjdą na tym na plus gdyż podnosząc np opłaty na ogrzewanie o 90 % pozniej blokując ich dalszy wzrost i tak spółki skarbu Państwa i tak będą o 90 % do przodu. Najlepsze w tym jest to że ludzie będą i tak myśleć że dzięki nim nie płacą więcej choć de facto i tak będą płacić więcej.
Uważam zasadniczo, że pani ministra powinna w pierwszej kolejności zacząć od zmiany nazwiska ! Reszta pójdzie z górki !
Podwyżki są 150% w Piotrkowie tzn c.o 100% i woda ciepła ponad 50%.KATASTROFA!!!?!?
Panie moderatorze wpuść ten komentarz. Pani kochana powiedz lepiej, że nasz najwazniejszy sojusznik (usa) nakazał ściepę na ukrainę i musimy ponosić te koszty, bo surowce są tanie jak nigdy, a po co odcięli gaz z Rosji, po co zamykają kopalnie, PO CO TO WSZYSTKO??????????????????????????????
Pani minister, już jesienią to MY Wam wszystko ograniczymy i Was rozliczymy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!