metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
chiński fotograf chiński fotografranga31.01.2013 00:18

"dr27" napisał(a):
Dla mnie jest znany, dla Ciebie Jola Rutowicz jest znana.

"ja-m-" napisał(a):
OGÓLNIE, POWSZECHNIE JEST ZNANY. Tym, wszystkim którzy choć trochę interesują się kulturą i oglądają TVP.

Ani znany reżyser. Ani znany aktor. Komu znany? Może pewnemu, wąskiemu środowisku quasi-artystycznemu w Piotrkowie, to tak, Natomiast nie jest ogólnie ani powszechnie znany. W takim kontekście jest on kompletnie nieznany.
Notkę w Wikipedii, nawet najgłupszą, każdy może sobie umieścić sam. Płytę też nagrać.
Jakie dokonania? Mowa o pseudoreżyserii tych dwóch okropnych kostiumowych chałtur o historycznym zadęciu na zlecenie Urzędu Miasta w Piotrkowie? W których role "zagrali" najwyżsi miejscy urzędnicy? A kilku aktorów warszawskich podłapało w ramach chałtury po kilka tysięcy złotych honorarium za przyjazd na prowincjonalne wydarzenie o charakterze prowyborczym - chodziło o promocję urzędników przed wyborami. Incydent z Szapołowską w Piotrkowie - kwestia zbiegu okoliczności. Coś mało na koncie jak na aktora i reżysera już ponad 60-latka.
I jeszcze znany z tego, że prawie klęcząc, prawie już zsuwając się z krzesła na podłogę, poprowadził "wywiad" z prezydentem o jego "sukcesach" podczas słynnego koncertu z pszczółką Mają - co można looknąć tu:

Komentarz był edytowany przez autora: 31.01.2013 00:21

00

Redaktor Maj ~Redaktor Maj (Gość)30.01.2013 15:15

Cytuję:
W latach 80-tych wyemigrował do Niemiec. Pracował tam fizycznie na utrzymanie rodziny, lecz ciągle brakowało mu kontaktu z polską kulturą, sztuką, z polskim słowem, aż postanowił na małym magnetofonie nagrać wiersze - źródło wikipedia

Filmowy życiorys :)
http://naszpiotrkow.blogspot.com/

00

mona ~mona (Gość)30.01.2013 12:58

zmaniertowany, sflustrowany, niespełniony artysta Krzysztof Kamiński.

00

ja m ~ja m (Gość)30.01.2013 12:41

OGÓLNIE, POWSZECHNIE JEST ZNANY. Tym, wszystkim którzy choć trochę interesują się kulturą i oglądają TVP.

00

dr27 ~dr27 (Gość)30.01.2013 11:57

"bistro" napisał(a):

Dla mnie jest znany, dla Ciebie Jola Rutowicz jest znana.

00

bistro bistroranga30.01.2013 10:42

"...znany reżyser i aktor Krzysztof Kamiński..."
Ale komu znany i z czego znany, proszę o uzasadnienie stwierdzenia.
"...tego niezwykłego projektu artystycznego..."
A na czym polega ta niezwykłość? Proszę o wytłumaczenie.

00

dg ~dg (Gość)02.02.2013 10:14

Kochani, kultura jeszcze nikomu nie zaszkodziła...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat