metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
nauczycielka ~nauczycielka (Gość)17.03.2013 19:55

Obowiązkowa, więc za czym płaczecie? Chcieliście 13 trzeba było starać się o pracę w urzędach lub szkołach... !!!

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)17.03.2013 16:50

"Drake" napisał(a):
Moja 13-stka to dokladnie 476,87. Starczy na rachunki za swiatlo, wode i gaz. Ludzie zazdroscicie mi teraz ???

Tak! Ja Ci zazdroszczę.

00

ares1 ~ares1 (Gość)17.03.2013 15:45

"k.k." napisał(a):
żołądki chyba te same?!!

Bardziej delikatniejsze :)))

00

fr. ~fr. (Gość)17.03.2013 16:33

Co do nauczycieli to już zupełnie inna bajka,mam sąsiadkę "bardzo" wykształconą od fikołków,pracuję dziennie trzy godziny,a płacone ma za osiem godzin,niby resztę czasu powinna poświęcić na przygotowanie się do zajęć,ale jakich?,czy ona pracuje poza szkołą pięć godzin??? NIE!!!bo jakie klasówki,prace domowe,testy,itp sprawdza nauczyciel wuefu,ich przygotowywanie się do zajęć i sprawdzanie po nocach prac domowych z fikołków mogłoby by zniszczyć każdego pracującego w innej branży,a trzynastka,wakacje,ferie,GWARANTOWANE,to jest dopiero patologia zawodowa.

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)17.03.2013 16:44

"fuego" napisał(a):
U nas to się nazywa trzynastka, u was - premia. My mamy ją raz w roku, wy - raz... w miesiącu.

Gdzie Ty żyjesz??? Mam ponad 20 lat stażu.Plus to co na czarno! Nie wiem co to premia! Nie wiem co to trzynastka! Z tego co wiem to tylko w budżetówce takie bonusy. I to bez względu na to czy "robotę" zrobiłeś dobrze czy źle... Należy Ci się i koniec.

00

awer ~awer (Gość)17.03.2013 15:28

Urzędasów,nauczycieli i innych obiboków w budżetówce jest za dużo i za dobrze zarabiają.Kiedy ktoś przerzedzi i zmniejszy korytka tego towarzystwa.Niestety dobro społeczeństwa się nie liczy tylko wybranców

00

arek ~arek (Gość)17.03.2013 15:35

A nauczyciele dostają 13 tą i 14tą pensję!

00

k.k. ~k.k. (Gość)17.03.2013 15:25

Co to za konstytucja ? Wprowadzić ustawę trzynastka dla wszystkich albo dla nikogo ! Budżetówka ma jakieś przywileje czy co ,żołądki chyba te same?!!

00

karol ~karol (Gość)17.03.2013 15:24

W ogóle pensja to przeżytek. Umowy śmieciowe, zero praw pracowniczych, zero urlopów, praca za darmo do śmierci - oto ideał do którego dążymy. A przynajmniej tak to wygląda, jeżeli się popatrzy na poczynania naszych władców

00

jerzy de ~jerzy de (Gość)17.03.2013 15:15

Na razie będą trzynastki.Są pieniądze.Rząd sprzedał PKO BP za 5 mld zł.Spokojnie,na dwa lata wystarczy.W trzecim roku coś tam się naobiecuje,wybory się wygra i wtedy jak nie będzie już co sprzedać to trzynastki się zlikwiduje

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat