metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Janina Kolasa l. 76 ~Janina Kolasa l. 76 (Gość)19.08.2024 16:53

glupoty glupoty glupoty. cale 9 mln przeznaczyc na konkretny cel. a pogadanki to sobie mozecie robic w remizach salach gimnastycznych za darmo... Zeby pogadac nie trzeba 9 mln wydawac. Czy wam sie w glowach poprzestawialo?

41

ŻwirekPodMuchomorek ~ŻwirekPodMuchomorek (Gość)18.08.2024 15:12

Czy tzw. Strefy Czystego Transportu nie są przejawem DYSKRYMINACJI? A czy zakaz pieców na paliwa stałe nie jest przejawem DYSKRYMINACJI? Czy różny wiek emerytalny dla kobiet i mężczyzn (a co z pozostałymi 115 płciami?) nie jest przejawem DYSKRYMINACJI? Czy różne normy dźwigania w pracy fizycznej dla kobiet i mężczyzn nie są przejawem DYSKRYMINACJI? A co z różnymi normami na testach sprawnościowych dla szukających pracy np. w policji? Tu też nie ma dyskryminacji? Oj, jak widać, dyskryminacja jest wyłącznie tam, gdzie widzą ją lewaki.

Cytuję:
Zgłoszone projekty muszą być adresowane do osób doświadczających wszelkich przejawów dyskryminacji: mowy nienawiści, gorszego traktowania, przemocy ze względu na orientację seksualną, pochodzenie etniczne, niepełnosprawność, religię, wyznanie, światopogląd, wiek.

Pamiętam, że jak gnojkiem byłem, to bez problemu kupowałem w kiosku dla ojca papierosy. Dziś ośmiolatkowi nikt fajek nie sprzeda. No ale to przecież dyskryminacja ze względu na WIEK! A napoje alkoholowe? No, trzeba mieć minimum 18 lat. Dyskryminacja! Ba, nawet napoju energetycznego nieletniemu nie sprzedadzą... A, i małolaty głosować nie mogą... A mnie do przedszkola nie przyjmą, bo za STARY jestem. A chciałbym trzy posiłki i poleżakować w dzień, zamiast do roboty chodzić. No jak widać, dyskryminacja wiekowa ma się całkiem dobrze. ;)
Lewaki już tak mają, że na siłę wynajdują problemy, aby PRZEWALAĆ pieniądze podatników.

131

Jadzia ~Jadzia (Gość)18.08.2024 09:01

pieniadze wywalone w bloto. zamiast np.doposażyć ośrodki kultury świetlice sale gimnastyczne w rożne potrzebne sprzety atrybuty zeby mogli z tego ludzie korzystać to bedziecie tworzyc pogadanki o glupotach. bedziecie przekonywac ludzi ze rozne odchylenia sa ok...

81

go?ć_mateusz ~go?ć_mateusz (Gość)20.08.2024 09:16

jak mialbys za swoje prywatne pieniadze robic pogadanki o dyskryminacji to żal by ci gardło ścisnął i projekt poszedłby w kosz. ale publiczne pieniadze w niektorych mniemaniu niczyje wiec mozna szastac groszem na lewo i prawo.czy w tym chorym kraju nie ma wazniejszych potrzeb?

21

Anka ~Anka (Gość)20.08.2024 09:21

I co bedziecie ludziom wmawiac ze facet z facetem lub kobieta z kobieta to jest ok norma ze tak trzeba. Ze kobieta z mezczyzna to przezytek archaizm pase wstyd i obciach?

21

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat