Tak. Bank Kramera był na piętrze natomiast na parterze była knajpa w której grał Kwinto
Czy to ta kamienica pokazana w filmie Vabank ?OEA jako sklep jubilerski w którym sprzedawał L.Niemczyk :)
Nie. Tam była kamienica ze "Złotym Rogiem" u zbiegu Sieradzkiej i placu Kościuszki.
To jest właśnie ta kamienica w której 'był' sklep jubilerski. W 'Złotym Rogu' była knajpa w której grał Kwinto i Bank. Jest to kamienica ZABYTKOWA!!!!! Czy te firmy mają uprawnienia do przeprowadzania remontów zabytków, czy znają się na pracach konserwatorskich. Czegoś tutaj nie rozumiem i nie pojmuję. Czy remont polegać będzie na zniszczeniu 'zabytkowości' budynku jak w P.T. stało się już kilkoma domami i po upływie czasu jako nie zabytkowe poszły pod młot rozbiórkowy i mamy piękny plac inwestycyjny. Czy o to w tym wszystkim chodzi?
Fakt, mój błąd. ~louis dobrze napisał. Specjalnie przed chwilą "odpaliłem" film, żeby sprawdzić. Dawno go nie oglądałem, stąd pewnie moja pomyłka. Przepraszam za zamieszanie.
W Złotym Rogu to był chyba bank Kramera?
Ciekawe jaki procent z tego zarobią pracownicy tych firm.
Obstawiam 15%!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!