Jak to co? To proste jak budowa cepa - Radomsko nigdzie nie idzie, zostaje tam, gdzie jest. ;)
A co z kandydatem na posła z listy PiS Dariuszem Kubiakiem poz. 17?
Pan Kubiak mieszkaniec Bełchatowa (przew. rady miasta w Bełchatowie) dostał się do Sejmu podając na plakatach wyborczych np. w Piotrkowie, że jest kandydatem Piotrkowa, w Bełchatowie, że Bełchatowa, w Gorzkowicach, że Gorzkowic, a w Sulejowie, że Sulejowa itd. zapytuje uprzejmie - Czy było to fair wobec kandydatów z miejscowości w których kandydat z Bełchatowa wprowadzał w błąd wyborców, że jest kandydatem z ich gmin. Panie prezesie Kaczyński zapytuję uprzejmie: Gdzie prawo a gdzie sprawiedliwość? Jeżeli w taki sposób omamia się wyborców to jest to nieuczciwe i godne potępienia. Dziennik Łódzki napisał w piątek " Gdzie pan mieszka panie Kubiak?" I słusznie! Bo jeżeli kandydat Prawa i Sprawiedliwości podaje w każdej miejscowości w której się plakatuje, różne miejsca kandydowania czy na takiego posła można liczyć, ze będzie postępował uczciwie? Obawiam się, ze NIE! Jestem zniesmaczony i oburzony. A co na to Komitet Wyborczy PiS? Dla mnie nie ma znaczenia, że na plakatach nie było napisane, z Piotrkowa, czy z Sulejowa czy z Gorzkowic. I bez literki "z" wyborcy głównie ci starsi, mogli skojarzyć kandydata Kubiaka że jest mieszkańcem danej miejscowości i dlatego uzyskał poparcie. W Piotrkowie pan Kubiak uzyskał 700 głosów a kandydatowi mieszkańcowi Piotrkowa Grzegorzowi Lorek zabrakło około 500 głosów poparcia. Poróżniony i podzielony PiS przez kandydata Macierewicza z Warszawy i Misiewicza z Janek k/Warszawy oddał swoje głosy po części na G.Wojciechowskiego (rolnika spod Rawy Maz.) a po części na radnego G. Lorka. Radomsko ma 2 posłów z listy PiS a Piotrków żadnego.
Lepiej być pierwszym w 50 tys. Radomsku niż za te same pieniądze popychadłem PiS wskim w Sejmie. Pani Milcznowska przełknie jeszcze nie jedną gorzką łze....
No to może Misiek Misiewicz na prezydenta..przecież był doradcą społecznym w tym mieście..;-) Na pewno wie dużo o tym mieście..
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!