metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
antysegregat ~antysegregat (Gość)01.04.2015 18:22

A ja podejrzewam, że w imię pseudoekologii będziemy musieli za niedługo segregować także... ścieki i składać deklaracje ściekowe. A więc będziemy musieli sikać i robić - za przeproszeniem - kupę do innej rury, jeszcze do innej spuszczać wodę z prania, a do innej ze zmywania naczyń itd. Płaciłem solidnie 12 zł./m-c, ale już nie mogę, bo większość mieszkańców bloku wybrała segregację. Będę płacił tylko 6 zł., ale... siedzę teraz i szukam informacji, do którego pudła mam wyrzucać np. skorupki po wielkanocnych jajach, do którego sznurek, którym rzeźnik przewiązał szynkę na święta, gdzie wyrzucić złotko, w które opakowany jest wielkanocny zając, a co zrobić z samym zającem, który może się okazać niejadalny, choć podobno jest z czekolady, a na koniec gdzie wyrzucić chusteczkę, jeśli będę ocierał łzy z tęsknoty za beztroskim brakiem segregacji... Póki co, kiepsko mi to idzie...

00

Boguś ~Boguś (Gość)01.04.2015 22:24

ja swoją deklarację wyrzuciłem do kosza, oczywiście z odpadami papierowymi

00

emeryt ~emeryt (Gość)01.04.2015 21:49

ciekawe ile urzędasy płacą za śmieci i czy segregują,pewnie nie bo my musimy dopłacać do ich interesu

00

krzbia ~krzbia (Gość)01.04.2015 19:23

Jak widzę nic śię nie zmienia jak płaciłemdo tej pory 6 zł. osoby, tak będę dalej płacił. Nic nie rozumiem jakiś obłęd zapanował. Polska papierem stoi. Amen

00

broda ~broda (Gość)01.04.2015 18:12

Cytuję:
Na stronie zarzadu dróg nie ma wzmianki o nowych deklaracjach i brak wzorów deklaracji

http://www.piotrkow.pl/nasze-miasto/aktualnosci/skladamy-nowe-deklaracje

10

Yamro ~Yamro (Gość)01.04.2015 17:32

O! Takiego wała jak Polska cała!

30

dotchła pani wózku ~dotchła pani wózku (Gość)01.04.2015 16:35

Pocałujta w d*pe wójta,ja już składałem,nie będę brał wolnego,żeby dymać znów do magistratu,od godz. 19.00 jestem już w domu po pracy i niech jakiś pasożyt przyjdzie je odebrać.

60

gość 2 ~gość 2 (Gość)01.04.2015 14:12

prawie dałem się nabrać , świetny żart prima aprilisowy
Na stronie zarzadu dróg nie ma wzmianki o nowych deklaracjach i brak wzorów deklaracji Poczekam jak do domu przyniosą chcą zmian to poproszę deklarację do skrzynki pocztowej

30

>>?? ~>>?? (Gość)01.04.2015 12:54

Czy jest jakaś podstawa prawna do tego, żeby raz w roku latać do urzędu i deklarować, że sie nic nie zmieniło pod względem miejsca zamieszkania? Kto ma na to czas?
Nie wystarczy jedna deklaracja, że się śmieci segreguje? Poproszę numer konta i stawkę miesięczną i tyle.
Bez kręcenia i zabierania ludziom czasu.

70

Zanzi ~Zanzi (Gość)01.04.2015 11:58

Ale przynudzają i marudzą z tymi deklaracjami, śmieciami, workami. A koniec końców, i tak otacza nas wszędzie syf i brud, a śmieci zalegają w całym mieście i dryfują z wiatrem.

60

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat