Nic nie mów na forum o tej drodze.Już wystarczy w weekendy łodziaków i innych plażowiczów gnających ponad stówkę bo "ładna droga".
Cieszcie się że wogule macie jakiś asfalt na Wronikowie nie ma go w cale dziury i kamienie....nawet lampy pani sołtys załatwia tylko dla siebie....a przepraszam w tym roku posypali parę metrów kamienia tak na pocieszenie
....hm może jakby mieszkał tu jakiś radny byłoby inaczej.
Największe emocje są zimą ; droga z reguły w ostatniej kolejności odśnieżania zatem...3 koleiny w lodzie... ;-)
ta można i przez DK-12 które prawie codziennie stoi w korkach :)
Jaka władza takie drogi. Przecież sami sobie wybieramy ciągle tą samą miernotę.
Dyrektor Starosta jak widać robi co może i na co Go stać. Z pewnością chciałby położyć nowy asfalt na całej drodze, ale na to nie ma obecnie pieniędzy. Z tego co widać i tak za Jego Dyrektorowania na drogach zrobił bardzo dużo.Jak utrzyma to tempo robót to z pewnością w niedalekiej przyszłości doczekamy do Golesz nowej nawierzchni
Ja mieszkam w Lubiaszowie i codziennie dojeżdżam do Piotrkowa do pracy,przez tą drogę w jednym aucie zarżłem do końca zawieszenie w ciągu jednego roku przez co auto poszło na wieczny odpoczynek, teraz w nowym aucie nie ryzykuje jazdy tą drogą, jeżdżę przez Golesze, Żarnowice, Polichno i Meszcze jest 6km dalej ale wolę więcej do baku wlać niż 1000 wpakować w zawieszenie a co do drogi to straciłem nadzieję że coś z nią zrobią, tylko lepią to dziadostwo a po każdej zimie jest gorzej, może jak by komuś pług przypadkiem na tej drodze opadł podczas jazdy to w końcu by ją zrobili
O ile dobrze pamiętam, nawierzchnię tej drogi położyło wojsko w wakacje 1982 lub 1983 r. Potem już tylko łatano dziury. Po 35 latach można by chyba położyć nową nawierzchnię.
Mieszkam w Kole. Dojazd fatalny. Uskrzydliła mnie wiadomość, że będę miała doskonały dojazd przez Przygłów. A może dookoła Zalewu? A nie po co się ograniczać, przecież można i przez Tomaszów. Mieszkamy, płacimy podatki, po każdej kolizji na DK12 przejeżdżają koło nas setki tirów (a co tam ograniczenie do kilkunastu ton i tereny Przyroda 2000) żenada!
Wiem, że to już inna gmina, ale droga Milejów i przez Milejowiec to dopiero klęska. Tę drogę nie zafundowała mieszkańcom gmina, tylko całkiem inna instytucja w dowód wdzięczności za wspieranie Woj. Pol. w 39r. za co Milejowiec ca 100 domów Niemcy spalili, a część mieszkańców wymordowali. Dzisiaj tę drogę najbardziej niszczą dwie firmy transportowe /tiry/ z Kłudzic, płacące podatki gm. Sulejów. W Milejowcu wkrótce zaczną się rozpadać domy, które wybudowano po wojnie, a władza i instpekcja drogowa nie dostrzega, żadnego problemu nie wspominając już o załataniu wielkiej ilości dziur.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!