Przeczytajcie sobie książkę "Bóg urojony" Dawkinsa, zrozumiecie, że religia jest skazana na upadek z czasem. Wystarczy uczyć etyki w szkołach, ludzie byliby lepiej rozwinięci moralnie.
Jak ktoś naprawdę wierzy w Boga i chce żyć zgodnie z Ewangelią to w polskim kościele ciężko mu znaleźć miejsce! Jak można pogodzić naukę w Jezusa z obrażaniem innych, politykowaniem, braniem coraz większych pieniędzy za sakramenty, bezkarnością księży, pedofilią! Według mnie nie można!
odkąd sam zaczołem czytać i badać biblię, nie mogę być katolikiem, to po prostu godzi w to ile rzeczy KK dodał sobie jako kulty i swoją doktrynę, niż to co znajduje się w piśmie...w skrócie Jezus - tak, Kościół i jego tradycje - nie.
Nie potrzebuje pośrednika pomiędzy mną a Bogiem.Czy Pan Jezus miał swojego ogrodnika kierowcę gosposie pozłacane szaty biskupie pałace i ogrody.Wierzę w Boga a nie Kościół
Niech nie narzucają ludziom wiary.Kościół katolicki jest daaaaaleko od nauki BIBLIJNEJ...
Mam wrażenie że jednak statystykę bardzo mocno zaniża Łódź. Granulacja na poziomie dekanatów powiedziała by więcej o trendach lokalnych.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!