metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
miki ~miki (Gość)05.03.2017 21:01

Oczywiście jeżeli Rysio niema jej w grafiku na ten dzień.

11

Merr ~Merr (Gość)05.03.2017 20:36

20 marca w Rozprzy spotkanie w sprawie przeciw reformie z Panią poseł Lubnauer i Wójtem gminy Rusiec oraz mieszkańcami rodzicami. g.17 Maxim dom weselny

44

Ferdi ~Ferdi (Gość)05.03.2017 21:44

Stop niszczeniu przez PiS polskiej wsi

64

?? ~?? (Gość)05.03.2017 21:52

Puzon był?

00

Prezes ~Prezes (Gość)05.03.2017 22:32

Janusz - przypomnij mi - czyje są teraz samorządy... Nasze czy ich? -No ich! - To, kto przerżnie kolejne wybory? No PO. I o to chodzi. I cała polska będzie wtedy prawa i sprawiedliwa. ..

31

Rodzic ~Rodzic (Gość)05.03.2017 21:21

Brawa dla mieszkańców, macie rację, zbudowaliście tą szkołę, a teraz władze gminy chcą ją sprzedać. To wasze dobro i waszych dzieci, piszcie do gazet, zadzwońcie do telewizji, bo po waszej stronie jest racja.

65

Xyz ~Xyz (Gość)05.03.2017 22:40

Tomawa wygra. Nie odpuści

30

Mały Staś ~Mały Staś (Gość)05.03.2017 22:40

Nie wierzcie w ja nic nie mogę ,ale warto rozmawiać ,a może należało rozmawiać przed podjęciem uchwały. Dlaczego w ogłoszeniach o posiedzeniach Rady Gminy nie są podawane tematy uchwał jakie będą głosowane mieszkańcy mogli by uczestniczyć i widzieć ko tak naprawdę jest przeciw.

41

Michał----xxx ~Michał----xxx (Gość)05.03.2017 23:06

Cały problem w tym - że ludziom zabiera się pieniądze w podatkach, a potem tych pieniędzy nie widać w budżetach samorządów na utrzymanie szkół. Gmina chce likwidować, bo nie ma pieniędzy, a ludzie często szkoły własnymi rękami budowali.
.
Rozwiązanie? Przestać ludziom zabierać pieniądze podatek dochodowy - wtedy znajdą oni pieniądze na własną prywatną szkołę. No ale z czego żyło by kuratorium i ministerstwo?
Ja proponuję ich wysłać do Urzędu Pracy. Tam ich znajomi bez problemu znajdą im dobrą pracę. Przecież są w tym fachowcami - nieprawdaż?

40

Rodzic ~Rodzic (Gość)05.03.2017 23:46

Należy walczyć. W gminie Łęki Szlacheckie na domy seniora są inne budynki po już zlikwidowanych szkołach, które działały, a teraz Gmina nie ma funduszy na trzy szkoły. Stoi budynek w Dobrenicach, w Janowie. Niszczeją, a tam też ktoś kiedyś włożył swój trud i pieniądze, aby je zbudować. A może stary budynek po szkole w Trzepnicy sprzedać, przecież jest atrakcyjny i jeszcze do niedawna służył dzieciom. okolica, tez atrakcyjniejsza, bliżej zalewu. Myślę, że można tę sprawę rozwiązać z korzyścią dla wszystkich, pod jednym warunkiem, że myślimy o naszych dzieciach, o ludziach, którzy mieszkają w naszej gminie, a nie tylko o własnych korzyściach. "Gmina", która nie myśli jednakowo o wszystkich swoich mieszkańcach, straci młodych, którzy nie będą chcieli pozostać na jej terenie, nie będzie rozwojowa, a młodzi są przyszłością.

31

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat