Komunikacja miejska nie musi być darmowa na stałe. Komunikacja miejska powinna być KONKURENCYJNA dla aut osobowych. Wg. mnie cena biletu normalnego powinna wynosić 1/3 ceny 1l paliwa (czyli obecnie ok.2 zł). Wtedy bym mocno się zastanawiał, czy pojechać autem, rowerem, iść pieszo czy raczej skorzystać z autobusu (nawet jeśli trasa i godziny są jakie są). Podejrzewam, że przy tanich biletach wpływy byłyby wyższe, bo na transport publiczny decydowałoby się więcej osób. Teraz mamy wysokie ceny... i puste autobusy, a miasto dokłada grube pieniądze z budżetu...
Bilety są za drogie. 3.80 za normalny, godzinny... dojazd i powrót na zakupy dla 2 osób = 15.20 zł. Jest to równowartość 2,2 l paliwa = można przejechać ponad 30 km autem osobowym i zrobić zakupy bez turlania się z torbami przez pół miasta.
Najpierw trzeba wywalić tych co zarządzają w Piotrkowie mzk i zatrudnić osoby kompetentne a nie chłopców w krótkich spodenkach i rozbudować rozklad o strefę podmiejska Meszcze Bujny Grabica Szczękania im dalej tym więcej osób by korzystało dziś duża rolę graja linie metropolitarne a może i do Woli Krzysztoporskiej przedłużyć
Mogli by napisać że mieszkańcy doczekali się w końcu darmowych MZK teraz będziemy czekać na podwyżki cen biletów jak będą jeździć te eko mzk
W MZK jest stabilnie. Dzisiaj autobus który miał zazwyczaj ok 10 minut opóźnienia, miał 10 minut opóźnienia. I to pomimo tego, że kierowca nie był przecież zajęty sprzedawaniem biletów.
Swoją drogą akcja słabo wypromowana, bo nie każdy czyta ePiotrków. Dzisiaj widziałem jak osoby podchodziły do kierowcy by kupić bilety i z niedowierzaniem dowiadywały się, że dzisiaj nie ma biletów. Ktoś wsiadając widziałem, że kupił bilet w aplikacji, bo widocznie tam możliwość taka nie była zablokowana. Nie wiem jak z kasownikami, czy działały czy nie. Ani na przystanku, ani w samym autobusie żadnego plakatu promującego akcję. Jeśli ktoś się nie dowiedział z mediów lub od znajomych (którzy dowiedzieli się z mediów lub od innych znajomych) to zwyczajnie w świecie nic nie wiedział o tym evencie.
Ja dzisiaj cały dzień spędziłam w mztce.Cale miasto wszerz i wzdłuż.Za darmo to trochę pozwiedzałam.Nie miałam żadnej potrzeby ale jak za darmo to s?l słodka.
Jaki zorientowany mieszkaniec :) Super akcja. Ale "jazda" z tą wódką, papierosami... Trafiła w dziesiątkę.
Dobra robota.
Nieprawda. Jestem mieszkańcem Piotrkowa, anie pojechałem. Mam auto, niemieckie, bo pracuję u heringa.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!