A FOCUS PARK KIPER I PIOTRCOVIA nie dostaną nic z promocji miasta???? To bardzo ciekawe bo te dwa kluby ciągle biorą największą maksymalną kasę z promocji...
A ile kosztuje dodatkowo utrzymanie stadionu Concordii przez miasto. A korzystają z niego tylko piłkarze. O tym sie nie pisze??? Tajne przez poufne????
Proszę dać listy dofinansowań z ostatnich 15 lat na kulturę, sztukę i sport z podziałem kwotowym i procentowym, z podaniem kto był w poszczególnych latach prezydentem i przewodniczącym Rady Miasta. Zobaczymy kto najwięcej zarobił. I jeszcze kto jest w zarządach poszczególnych instytucji i klubów - nazwiska i przynależność partyjną, wtedy będziemy mieli ogląd całej sytuacji. Będzie moŻna w miarę obiektywnie zobaczyć jak finansowanie odbywało się za prezydentów Rżanka, Pola, Matusewicza i Chojniaka. Opublikować dane w prasie, telewizji i radiu, aby każdt Piotrkowianin miał do nich dostęp. To jest obowiązek mediów i władzy takie dane upubliczniać!!!
a ja przypominam, że został nieźle wrobiony i skazany za jakiś obiad i telefon, a w innej sprawie został uniewinniony. To on ujawnił przekręty dlatego wysłano go do paki.
W wymiar sprawiedliwośc to ja nie wierzę, bo on jest tylk odla swoich sprawiedliwy. Przykład: ubezpieczenia w budynku dworca PKS. babka prowadzi ubezpieczenia m.in. OC brała kase za polisy a nie przekazywała jej zakładom ubezpieczeń i zawartych polis nie rejestrowała. Wydało się gdy jeden ubezpieczony miał kolizje w stolicy i wtedy okazało się, że ubezpieczenia nie ma. Byli przesłuchiwani ludzie którzy u niej ubezpieczali samochody, z tego co wiem nie był to jednostkowy przypadek. Jednak nadal prowadzi agencję, nic jej nie zrobiono. A dlaczego? pewna figurka w jej biurze wiele tłumaczy...
Masz rację. W Piotrkowie nie ma sprawiedliwości.
Panie "motyl" wiesz kiedy został wrobiony? Kiedy wyłamał się w SLD co do wyborów i jak nie chciał się dzielić z Łodzią i łódzkim SLD forsą z Funduszu Ochrony Środowiska. Pomysł "czepiacza" niezły, kto go zrealizuje. I "motyl" odnieś się do innych uwaga "pretendenta".
- W tym roku ponad 1,3 mln zł otrzymają piotrkowskie kluby sportowe na swoja działalność. Z tej kwoty 615 tys. zł otrzymają kluby sportowe na wsparcie działalności sportowej, 135 tys. zł na promocję miasta poprzez sport, a 571 tys. zł trafi bezpośrednio do sportowców w postaci stypendiów sportowych - informuje Biuro Prasowe Prezydenta Miasta.
Którzy sportowcy otrzymali stypendia i w jakiej wysokości?
Ponad 571 tys zł przeznaczono w pierwszym półroczu 2009 na stypendia sportowe dla zawodników. Stypendia sportowe otrzymają zawodnicy takich klubów, jak: KS „Concordia” (90 tys. zł), PMKS „Focus Park - Kiper” (192 tys zł.), MKS „Piotrcovia” (192 tys zł.), AKS (72 tys zł.), oraz PSSW „Tom Center” (10,8 tys zł.) i UMKS „Piotrcovia” (14,4 tys zł.). Stypendia zostaną wypłacone zawodnikom w drugim półroczu 2009 roku.
Coś mi się wydaje, że p. T.J. ma rację. UMKS "Piotrcovia" otrzyma na stypendia dla zawodników w 2009 r tylko 14,4 tys. zł. a sponsorowane kluby takie jak PMKS „Focus Park - Kiper” i MKS „Piotrcovia” po 192 tys zł. Chce wiedzieć na czym polega promocja czy tylko na wywieszaniu podczas meczu banerów i zakładaniu strojów z logo urzędu miasta?
jak kluby świeżo powstałe maja się wykaza jak na każdym kroku są ud*** !!!! czemu np PIŁKA NOŻNA KOBIET nie może reprezętowac miasta co te dziewczyny sa inne jak siatkarki ?też baby powinny miec mozliwośc rozwijania skrzydeł a póki co to je podcinaja ludzie którzy maja coś do Pana Tadeusza -mniej prywaty nasi PROMINENCI !
Z opublikowanego powyżej komunikatu prasowego Marty Skórka p.o. wynika, że nasz prezydent miasta nie darzy sympatią 1/4 spośród 16 lokalnych klubów sportowych które ubiegały się o dofinansowanie swojej działalności. Wsparcia nie otrzymały między innymi kluby, które swoją działalność rozpoczęły w zeszłym roku i nie mogą wykazać się doświadczeniem. W tej grupie jest UKS „Przyjaźń”, Piotrkowski Integralny Klub Tenisa Stołowego „WOBISTAL” oraz UKS „Piotrcovia”.
W jaki sposób mają się wykazać doświadczeniem bez dofinansowania? Pan prezydent powinien zmienić czym prędzej swoją decyzję bo w przyszłorocznych wyborach nie wyjdzie ona Prawicy Razem na zdrowie. Wyciągacie dzieci z bramy a jednocześnie odmawiacie finansowania żeby rozwijały swoje sportowe talenty. Wstyd mi za was włodarze.
Drogi Panie Prezydencie a co z Piotrkowskim Klubem OYAMA Karate "Washi"? Czy dla nich znajdą się kiedyś jakiekolwiek pieniądze? Przecież zawodnicy tego klubu odnoszą sukcesy nie tylko w zawodach krajowych ale i zagranicznych! Może warto się zastanowić nad innym podziałem środków finansowych?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!