metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
?? ~?? (Gość)28.02.2011 11:05

na to są pieniądze a na drogi nie ma??!!!

00

mak donald ~mak donald (Gość)28.02.2011 11:16

to są te kościoły w których, księża z ambony poparło obecnie urzędującego prezydenta
brzydzę się takim postępowaniem

00

?? ~?? (Gość)28.02.2011 11:27

koniec dawania na tacę.

00

pikuś ~pikuś (Gość)28.02.2011 11:29

Czy już wiecie kto zrobił największą kampanię dla obecnie urzędującego prezydenta, wstyd i hańba nie dziwię się ze ludzie przestają do kościoła chodzić, jedna banda.

00

Lola ~Lola (Gość)28.02.2011 11:32

Niemal jak w średniowieczu - kościoły będą opływać w blasku i "złocie", a wokół klepisko i wszechogarniająca bida. Panowie Utracjusze i Mitomani Wy tych turystów chcecie ściągnąć atmosferą średniowieczną... No i super, to już mam zakupić strój i oprzyrządowanie codzienne? Wór pokutny i stado owiec? Wnoszę więc o dofinansowanie.

Komentarz był edytowany przez autora: 28.02.2011 11:44

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)28.02.2011 11:38

Polska to kraj w którym ma miejsce niezrozumiały i radykalny przywilej kościoła kosztem świeckości państwa.I nie chodzi tylko o remonty świątyń.Niezgodne z Konstytucją są sposoby finansowania również lekcji religii w szkołach,utrzymywanie kapelanów w jednostkach wojskowych .Fundusz świadczeń kościelnych to wydatek rzędu 1 miliarda rocznie.Pomyślmy ,ile dróg,przedszkoli,bibliotek można by zbudować za takie pieniądze.

00

wodnik1985 wodnik1985ranga28.02.2011 12:01

Zgadzam się z tobą przyjacielu w zupelności!Kościół jako instytucja nie opodatkowana w żaden sposób ,nie ma pieniędzy na remonty swoich placówek,zresztą zarabiających na siebie non stop???Gdzie idą pieniążki wiernych z tacy,datków,spacerow po kolędzie,sbów,pogrzebów itp...Na pensje dla księży???250 tyś z kieszeni podatników!To też moje pieniądze,a ja sie nie zgadzam!!!!!cytat="MARKPIO"]MARKPIO16 minut temu, 11:38Polska to kraj w którym ma miejsce niezrozumiały i radykalny przywilej kościoła kosztem świeckości państwa.I nie chodzi tylko o remonty świątyń.Niezgodne z Konstytucją są sposoby finansowania również lekcji religii w szkołach,utrzymywanie kapelanów w jednostkach wojskowych .Fundusz świadczeń kościelnych to wydatek rzędu 1 miliarda rocznie.Pomyślmy ,ile dróg,przedszkoli,bibliotek można by zbudować za takie pieniądze[/cytat]

00

obiektywny ~obiektywny (Gość)28.02.2011 12:28

"wodnik1985" napisał(a):
To też moje pieniądze,a ja sie nie zgadzam!

A dlaczego się zgadzasz, że partie polityczne są finansowane z budżetu państwa? Co 4 lata wybory i z której partii wejdzie więcej do sejmu ta partia dostaje najwięcej kasy. Policz ile przez te wszystkie lata kosztowały nas partie.

00

wodnik1985 wodnik1985ranga28.02.2011 15:40

Na ten temat sie nie wypowiadałem,to inna bajka...masz racje,jednak nie o tym jest ten artykuł.

"obiektywny" napisał(a):
~obiektywny (Gość)3 godziny temu, 12:28"wodnik1985" napisał(a):
To też moje pieniądze,a ja sie nie zgadzam!
A dlaczego się zgadzasz, że partie polityczne są finansowane z budżetu państwa? Co 4 lata wybory i z której partii wejdzie więcej do sejmu ta partia dostaje najwięcej kasy. Policz ile przez te wszystkie lata kosztowały nas partie.

00

wodnik1985 wodnik1985ranga28.02.2011 15:43

Oczywiście sprawa była omówiona przed wyborami!Ja wam to ,a wy mi to...taka prawda!!!

"mak-donald" napisał(a):
~mak donald (Gość)4 godziny temu, 11:16to są te kościoły w których, księża z ambony poparło obecnie urzędującego prezydenta
brzydzę się takim postępowaniem

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat