Żeby utrzymać tylu radnych z moich podatków? No no jestem z siebie dumny.
Oby utracili płynność finansową tego sobie i wam życzę na te świeta i nowy rok.
Jak "fajnie" się rządzi jak prawie wszyscy radni są dobrymi Piotrkowianami kochającymi swoje miasto a jeszcze bardziej jego .... prezydenta.
"Stalowa Wola ma już uchwalony budżet na 2023 rok. Stalowowolska Rada Miejska zdecydowała, że w przyszłym roku wpływy do miejskiej kasy wyniosą blisko 636 660 000 złotych.
Wydatki w 2023 roku mają wynieść ponad 613 865 000 złotych, z czego blisko 287 497 000 to wydatki inwestycyjne.
Dodatkowo ponad 37 milionów zostanie przeznaczonych na spłatę zadłużenia.
Nie wzrosną też opłaty za śmieci i bilety komunikacji miejskiej i dla mieszkańców nie wzrosną podatki"
Powyżej 30%, zaczynamy zmierzać ku otchłani wykupienia przez 'obcych'
A ja jak i inni mieszkańcy tego miasta muszę utrzymać się z tego co mam i nikt mi nie dołoży 32%. Pora pokazać jak potraficie rządzić, Panie prezydencie, państwo radni
Państwo radni i panie prezydencie - czemu tak narzekacie? Ktoś jeszcze wierzy w waszą pseudo-troskę? Przecież nie dokładacie złotówki z własnej kieszeni do budżetu. Wydajecie pieniądze publiczne na fanaberie typu 100% podwyżki diet, Mediateka, dni Piotrkowa, droga na słoneczko z parkingiem na 100 aut, autobusy elektryczne, auta elektryczne dla UM... a później płacz że budżet się nie spina. Proponuję zmniejszyć sobie diety, pozbyć się ze struktur miasta paru emerytów zasiadających w zarządach spółek. Przestać inwestować w kaprysy pato-deweloperki, a zająć się poważnymi inwestycjami w mieście. Będą inwestorzy = będzie praca = będą dochody z podatków = będą pieniądze w budżecie. A tak dla przykładu, zrezygnujcie solidarnie z diet i w trudnych czasach dla miasta pracujcie społecznie...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!