Trzeba być głupcem, żeby stary kredyt spłacać obecnym. Przecież stare warunki kredytowania były korzystniejsze, bo stopy były niższe.
Wczoraj Nasze Miasto informowało o zaciągnięciu przez Miasto kredytu w wysokości 30 mln zł, jakoś na aplikacji e.piotrkow nie informuje się o tym. Dziś info o kolejnym kredycie. Dokąd będziemy spłacać niegospodarność Prezydenta Miasta i jego osobistych radnych? Dokąd będą brnąć w podwyżki opłat, zubożając nasze domowe budżety. Mamy dość takiego zarządzania miastem, wszystko jedynie z kredytów, które to my mieszkańcy musimy spłacać. Niech przyciągną biznes do tego miasta aby zasilał budżet, a nie wydawać tylko na to, co nam mieszkańcom później zostaje na utrzymaniu przez lata. Idą najprostszym sposobem.
Mając takie zarobki jak ma Prezydent, rada miejska i takie zasoby majątkowe /przeglądałem dane/ bez mrugnięcia okiem można brać kredyty i podnosić bez końca opłaty dla mieszkańców. Dosyć tego okradania nas mieszkańców. Kiedy to się skończy? Precz z tą nieodpowiedzialną górą. Zwykłym mieszkańcom naszego miasta żyje się coraz gorzej, coraz trudniej. Nie pozwolimy sobie wstawiać kitu, to nie te czasy kiedy ludzie przyjmowali wszystko z pochyloną głową. Mamy ludzi młodych, zdolnych i wykształconych, uczciwych i pracowitych, z otwartymi głowami, temu Prezydentowi i radzie dziękujemy. Oni już nic nowego i dobrego nie wniosą do naszego miasta. Mnie już nie nabiorą, pokażę to ja i moja rodzina w najbliższych wyborach.
REFERENDUM jak najbardziej uzasadnione, po tych dodatkowych informacjach.
A światło na Kostromskiej już tydzień zgaszone, ciemności egipskie
"Powtórzę jeszcze raz. Jako Piotrków Trybunalski nie zaciągnęliśmy ani złotówki kredytu", ( Adres: https://epiotrkow.pl/news/Kto-boi-sie-wilka-do-lasu-nie-chodzi,5094). Są to słowa wypowiedziane przez Krzysztofa Chojniaka prezydenta miasta Piotrkowa Tryb., i są sprzeczne z informacją zamieszczoną w tym artykule. Zatem pytam co jest "grane".
Ja też korzystam z kredytu. A jak mi się trafi lepszy, np. co jakiś czas niektóre banki mają promocje - i przyznają kredyt bez prowizji, ze znacząco obniżoną prowizją i przede wszystkim z niższymi odsetkami - to biorę, spłacam poprzedni i cieszę się mniejszymi kosztami. Myślę, że o to chodzi.
Zycie na kredyt to nie jest dobry pomysl.Lepiej zacisnac pasa na jakis czas i wyjsc na prosta.Ale Polak tak nie potrafi.Zastaw sie a postaw sie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!