Skoro Rosjanie popierają Putina - mordercę, zbrodniarza wojennego, to jak można być partnerem miast zamieszkiwanych przez takich ludzi??
Tu nie ma się nad czym zastanawiać tylko zerwać współpracę i zmienić nazwę ul. Kostromskiej na jakąś bardziej pogodną. Polska tyle lat była pod zaborem rosyjskim, a obecnym komuchom w dalszym ciągu wydaje się, że przecież nic się nie stało.
Otóż stało się! I czas zrewidować swoje poglądy i postawić się po jasnej stronie!
Za niszczenie znaków to chyba jakiś paragraf jest to chyba ci co dokonali takich czynów powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności bo za chwilę to samosądy będą się tu odbywać.
Widać, że w tej sprawie decydują ludzie, którzy nawet nie wiedzą, że Kostroma jest miastem partnerskim Piotrkowa Trybunalskiego jeszcze z lat 70 XX wieku! Głupota ludzka a raczej nienawiść do innych ludzi nie zna granic!!!
Ja już nie chce mieszkać przy Kostromskiej. Dla mnie to wstyd i hańba. Ktoś mnie pyta o adres to wymawiając nazwę adresu zapadam się pod ziemię, a to dzięki włodarzom mojego miasta. Jak długo będziemy nosili to brzemię morderców???
Ale ten pis ludziom w głowach zamieszał swoimi pseudo wartościami i mądrościami.
Bądźmy obiektywni i zdejmijmy jeszcze miasto Ness Ziona. Od lat Izrael strzela do Palestyńczyków jak do kaczek, niszczy ich miasta i zginęło przez to setki tysięcy ludzi i jakoś problemu nikt nie widzi! Dlaczego na profilowym nikt flagi Syrii sobie nie wstawi? Hipokryzja! Dorzućmy jeszcze akcje NATO i USA które pochłonęły już 11MLN ofiar i jest dobrze???
Osoba która zdemontowała w/w tablice nie jest mieszkańcem Piotrkowa.
Tabliczka, tabliczką... pytanie czy miasto zarządza utrzymaniem tej obwodnicy... w czasie deszczu woda stoi na jezdni, bo studzienki zapchane, ekranów to chyba nikt nie konserwował od początku... a chodnik i ścieżka rowerowa to świetny tor testowy dla roweru, czy nic nie puka i nie stuka.
Nigdy nie posiadałem ŻADNEJ partyjnej legitymacji, a jestem podobnego zdania. Równie dobrze można by winić mnie za zobowiązania podpisane w imieniu naszego nieszczęsnego kraju przez Tuska, Dudę czy Morawieckiego.
Polemizowałbym, ale przecież z nowymi DOGMATAMI nie wolno polemizować, nieprawdaż?
Szanowny Panie Tomaszu! Czy wie Pan, jak te badania były przeprowadzane, czy po prostu przytoczył Pan dane zamieszczone w jakichś MEDIACH? Od ponad trzydziestu lat "siedzi" Pan w mediach, więc chyba Pan sobie zdaje sprawę, jak działają dzisiejsze media i jaka jest dziś ich PRAWDZIWA rola. Nie, na pewno nie jest to bezstronne i rzetelne informowanie ludzi o tym, co się dzieje na świecie. Więc jaka jest wartość tych danych? Dziś w każdym kraju rządy i media ogłupiają ludzi bezczelną propagandą. Te działania nie są domeną tylko Korei Północnej, ale i wszystkich krajów tzw. "wolnego świata", w tym również Rosji, Ukrainy i Polski.
Według oficjalnych sondaży największym poparciem w Polsce cieszą się od lat niezmiennie te partie, które już WIELOKROTNIE oszukały wyborców, i które najbardziej dokręciły społeczeństwu śrubę w kwestii podatków i wolności. Więc wniosek z tego taki, że albo sondaże są jedną wielką manipulacją, albo to ludzie w Polsce są "zmanipulowani i głupi". Jeśli to drugie, to czym różnimy się od mieszkańców Kostromy i Mołodeczna?
A co do oceny samego Putina, to oceniający zapominają chyba, że jest on prezydentem FEDERACJI ROSYJSKIEJ, a nie Ukrainy, Polski czy USA. A to znaczy, że w swojej polityce powinien się kierować DOBREM ROSJI, a nie jakiegokolwiek innego kraju. Pan zapewne zna prawdziwe przyczyny tej agresji, tylko w mediach jest to temat tabu.
Przypomnę, że znienawidzony przez cały świat Hitler też miał w III Rzeszy ogromne poparcie, dostawał nawet więcej listów od fanek, niż Beatlesi trzy dekady później. Ale my oceniamy go poprzez pryzmat wywołanej przez niego wojny, a u Niemców miał poparcie ze względu na plany budowy Tysiącletniej Rzeszy, nieprawdaż? Tak, wiem, jak postrzegane są argumenty "ad hitlerum", ale one czasem potrafią wiele wyjaśnić.
Pozdrawiam i proszę o więcej tolerancji w stosunku do wyrażanych w komentarzach poglądów.
P.S. A pochwalanie urywania oficjalnych tabliczek jest pochwalaniem wandalizmu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!