Latania na starówce jedna sztuka koszt 5 tyś
ciekawe ile za ten murek mieszkańcy zapłacili?
Plują na niego, obarczają winami a murek jak ten "typ niepokorny", stoi i daje schronienie. Nie jedno życie tam powstało i nie jedno się zakończy. Lecz pamięć o nim trwać będzie wiecznie albowiem menele ryneczkowi i swołocz poza miejska triumfalne nucić o nim będzie pieśni. VIVAT MUREK PATOLI, VIVAT ARTYZM SPOŁECZNY, czyn oddolny nie rządowy nie mam rymu owy owy.
Takie "zacne i jakże wyszukane" ozdoby tylko w Piotrkowie Trybunalskim. Tragedia po całości, nie tylko z tym murkiem ale z tym który to zatwierdził.
Sztuka dla sztuki, proszę bardzo, ale za pieniądze sztukmistrza a nie podatników.
Ktoś miał fajny etacik... "plastyk miasta"... Dobrze, że ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy i wygasił to stanowisko. Ciekawe ile jeszcze podobnych etatowych "smaczków" znajduje się w UM, ZDiUM, ODA, Wodociągach i innych spółkach działających w mieście.
A sam murek? Chyba nie mam duszy artysty, bo zwyczajnie mi się nie podoba coś takiego. Lepiej było w tym miejscu wsadzić drzewo. Byłoby więcej pożytku dla mieszkańców.
Siedzieć powinien ten, kto ten murek wybudował, a nie ten, kto na niego nasikał!
Cieszy mnie postawa wielu komentujących tu mieszkańców miasta. Bo jak można żałować czegoś tak bezsensownego i brzydkiego jak ten murek?
Wy się tu murkiem przejmujecie a 300m dalej stoi dwupiętrowy wielki budynek który miał być szpitalem. Teraz służy do tego samego co ten murek. A koszty milion razy większe?
zamiast wydawać pieniądze na bzdety trzeba było zainwestować w coś praktycznego, bardzo dobrze że wam pokazali gdzie mają jakąś wasza "sztukę"
weźta i rozbierzta tą pseudo sztuke. czy wlodarze tego miasta nie widza ze to jest badziewie. gdzie tu jest sztuka?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!