metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Karać_i_ganiać ~Karać_i_ganiać (Gość)26.10.2014 10:49

A ja ostatnio byłem świadkiem takiego zdarzenia, co prawda w innym mieście, ale warto przytoczyć.
Jechałem za samochodem, który skręcał w prawo na "warunkowej strzałce" w prawo, a na drodze na którą skręcał, piesi mieli akurat zielone i zaczynali właśnie przechodzić, ale kierowca chciał być szybszy no i był, bo przejechał, ale mu sie udało bo jeden z pieszych podczas gdy tamten przejeżdżał wychylił się z kluczem w ręku, niestety go nie drasnął i się przewrócił, upiekło sie dziadowi :) ale ten przykład pokazuje, że trzeba brać sprawe w swoje ręce, może takie czyny dadzą do myślenia tym wiecznie spieszącym się.

101

gośc 21 ~gośc 21 (Gość)26.10.2014 10:58

Coś pechowa ta ulica A.Krajowej bo przed 17godz. samóchód udeżył w słup koło staci paliw a wyjeżdżal w lewo z wojska Polskiego w kierunku Słowackiego

60

logi ~logi (Gość)26.10.2014 14:22

@~Karać_i_ganiać
Strzałki w połączeniu z kretynami na kierownicą to największe zło-jakieś 70% traktuje to jak nakaz jak najszybszego skręcenia w prawo, 90% nie pamięta o tym że na strzałce trzeba się zatrzymać, nie mówiąc o tym że jest warunkowa. Strzałka na prawdę działa jak jakaś płachta na debili, nawet na wąskich, jedno pasowych drogach zrobili strzałki to Ci skręcający wymagają od wcześniejszych samochodów w kolejne zjechania, najlepiej na przeciwny pas, by oni zdążyli na tą swoją wymarzoną strzałeczkę

120

brd ~brd (Gość)26.10.2014 15:58

A gdzie w artykule jest mowa na temat "zielonej strzałki" i skrętu w prawo (bo na tym skrzyżowaniu strzałki mogą być tylko dla skręcających w prawo)?...
A w tym konkretnym zdarzeniu brak podstawowej wiedzy i brak wyobraźni zakończony niewesoło. Chociaż takie braki u osoby w wieku 67 lat jakoś mi się nie widzą, a wnioskować można za częstszymi badania mi lekarskimi i dodatkowymi psychologicznymi dla wszystkich!

50

mieszkaniec... ~mieszkaniec... (Gość)26.10.2014 16:11

...przy skrzyżowaniu ulic Wojska Polskiego i Kostromska
od pół roku nie ma kto wymienić żarówki na strzałce
do skrętu w prawo w kierunku ul. Łódzkiej.../może i dobrze/

30

Koko ~Koko (Gość)27.10.2014 06:05

kto takiemu paturze dał prawo jazdy-

31

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat