Przez pewien okres parking "Merkurego" również był zamykany, był to okres po wyremontowaniu gdy ten barak - przybytek komunizmu się spalił. Zostały nawet szlabany, które za pewne teraz będą używane do zamykania tego parkingu. Ciekaw jestem czy i tym razem skończy się na zapowiedziach, po czym wróci wszystko do poprzedniego stanu.
Oj jak dobrze, że nie muszę korzystać z tego dziwnego przybytku.
P.S Czy jest jeszcze gdzieś w Polsce coś takiego jak nasz "Merkury", bo chyba większość przerobili na markety.
To chcą mieć klientów czy najemców, bo tu się coś kupy nie trzyma... Tak jak ktoś napisał, kręcą bat na samych siebie. Mnie to nie przeszkadza ;-)
To chyba logiczne, chcą mieć najemców i klientów.
Gdybym ja płacił podatki za ten parking a potem miał go udostępnić okolicznym mieszkańcom to już dawno stałby parkometr i nabijał mi kase do kieszeni.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Nie wyciągaj wniosków z jednego zdania.
Ja nie mam nic do jego motywacji stwierdzam tylko fakty. Szkoda mi tych ludzi, którzy tam mieszkają. Wydaje mi się, że nie mieszkasz w tym rejonie, w przeciwnym razie okazałbyś jakieś współczucie tym osobom.
Proponuję wybudować jeszcze kolejny wieżowiec tam gdzie teraz jest plac zabaw ale bez jakiegokolwiek parkingu, żeby zagęszczenie było takie jak przy Kobyłeckiego. I tak trzymać.
Współczuje ludziom z tego wieżowca gdzie mają teraz zaparkować
swoje auta? sama mieszkam niedaleko i mam podobny problem szczególnie w weekendy. Dodatkowo pojawił się problem studentów z AŚ
którzy bezczelnie wjeżdżają na nasz teren bo oni przyjechali
sobie do szkoły chodz dobrze wiemy że mają swój parking
tylko tam trzeba wnieść jakąś opłatę za wjazd więc po co ja musze jezdzić pod Polo Market bo jakiś studencik ma
swoje widzi mi się tak nie może być ja mam małe dzieci
i nie będę szła 150 m z dzieckiem na ręku chodz mam parking pod blokiem
Zamykanie parkingu koło Merkurego to nie tylko utrudnienie dla parkowania samochodów, ale również jest to utrudnienie dla pieszych. Chyba Właściciel i Najemcy chca aby Merkury omijać z daleka!
Co?? Jakie utrudnienie... Podjedz tam o 10 nie ma jak stanać bo Ci co zostawiali tam auta wieczorem zajmowali 2 miejsca parkingowe,wiezdzasz i jest problem czy stanać tak jek inteligent obok utrudniajac komus później wyjazd czy jechac i szukac miejsca gdzie indziej. Bo komus z bloku tak było wygodnie bo on sobie zaparkuje.A innych niech krew zalewa... Ludzie troche zrozumienia i wyobrazni.
Ależ oczywiście, że to jest duże utrudnienie dla pieszych. Jak niby mają się dostać do bloków tych 4-piętrowych, czy też wieżowca obok dawnego sklepu "Globi". Dla młodych osób może to nie jest problem, ale dla starszych na pewno oczywiście nikomu nie ubliżając. Teraz by tam dojść muszą iść bardziej okrężną drogą. To po prostu skandal by blokować nawet chodnik!! A po 10 rano zawsze są wolne miejsca no chyba, że ktoś naprawdę lubi mieć aż tyle przestrzeni, że zajmuje 2 miejsca i nie chodzi tu o mieszkańców, tylko najemców i klientów Merkurego. Rano dużo osób wyjeżdża do pracy i miejsca na parkingu wystarczy. Przecież aż tyle sprzedawców w Merkurym nie ma i część jest tylko dowożona przez rodziny, więc o czym tu mówić. O jakim braku miejsc? Ten zakaz jest bezzasadny, jeszcze gdyby obowiązywał w godzinach otwarcia sklepu dla mieszkańców bloku można by to zrozumieć. Ale w nocy to jakiś absurd. Fakt, że klienci Focusa też tu parkują co może irytować i mieszkańców. Ale jak udowodnić, że osoba, która przyjechała do Focusa nie pójdzie też do Merkurego i odwrotnie? Na to już nie ma rady. A i tak najwięcej problemów mają okoliczni mieszkańcy Ci posiadający samochody czy też poruszający się pieszo.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!