Wcale nie ubolewam z tego powodu.
Młodość wygrała!
Marek Mazur, który jak wiemy, został ponownie naszym przedstawicielem, wybranym na radnego Sejmiku Województwa Łódzkiego, zostanie po raz kolejny wybrany przewodniczącym tego gremium, swoistej (dawnej) wojewódzkiej rady narodowej.
Gwarancji na tę informację dzisiaj nikt nie udzieli, ale z uzyskanych przeze mnie wiadomości wynika chyba niezbicie, że większość nowych radnych zdecydowanie zagłosuje za kandydaturą na to stanowisko Marka Mazura, bowiem w ogólnej opinii w minionej kadencji dawał on sobie bardzo dobrze radę jako szef sejmiku.
Prowadzona w Piotrkowie kampania na rzecz Mazura nie poszła znów tak bardzo na marne, jak można byłoby sądzić na pierwszy rzut oka. Nie jest to jakaś totalna klapa. Przeciwnie - dała jednak efekty, gdyż sporo piotrkowian opowiedziało się za kandydatem PSL-u, Markiem Mazurem.
Jak to mówią, jak nie kijem go, to pałą.
Nie ma więc tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Jest jednak jeszcze małe halo, ale to już nie nasz ból, na szczęście.
Prezydent Krzysztof Chojniak w czasie gorączki przedwyborczej boczył się bowiem na pana Mazura i strzelał fochy, nie podał ręki i takie tam, choć większość inwestycji za swej prezydentury zrealizował dzięki strumieniowi funduszy, skierowanym do Piotrkowa staraniem właśnie Marka Mazura.
Przyjdzie zatem teraz prezydentowi przeprosić się z Markiem Mazurem, bowiem chcąc coś konkretnego w tej wywalczonej kadencji dla miasta zdziałać, a obiecało się w kampanii wiele, oj, bardzo wiele, bardzo wiele, znowu będzie musiał - mówiąc kolokwialnie - wisieć u klamki szefa sejmiku.
I tak to się wszystko w życiu plecie...
Ochłoń, chłopaku. To nie były wybory mistera, jak się niektórym małolatom wydaje. Młodość nie jest żadnym argumentem przy wyborze prezydenta.
Dziwi ten sukces wyborczy PSL-u. To niby chłopska partia a tak naprawdę ma w d..... chłopów i dba tylko o własne tyłki na stołkach.
Ci wiochmeni nic nie myślą głosując.
"miastowy" ma rację. Przecież kobity mówiły, że głosują, bo piękny. Wygrał wybory piękniś. I trefniś.
Ukręcił biedaczysko bat na własny tyłek. Zgniecie naiwniaka ciężar zadłużenia. Zamiast zwiewać, gdzie pieprz rośnie, bo przecież gniew ludu wymiecie zza biurka, to ten za to biurko się wepchał. Na pohybel!
Nie lżyj ręki (wiochmeńskiej), która ci żołąd napycha.
A PSL, no cóż. Może i dba o swoje, ale o chłopów też jakoś tam się upomina. Ja ci zdradzę, co wyborcy, raz mocniej, raz słabiej, ale doceniają w PSL-u. To że nie ma tam oszołomów. Już sam ten fakt jest pewną wartością. Nie urządzają tez hucp, jak każda inna partia. Uwaga, nie należę do PSL-u, nie mieszkam na wsi.
Nie miałem takiego zamiaru. Nie uważam też, że PSL upomina się o chłopów. Członkowie tej partii mają silne parcie do koryta i w tym celu gotowi są do każdej koalicji. Wolę oszołomów z zasadami.
Miałbym ochotę te słowa wepchnąć autorowi spowrotem do gardła. Nie mogę, ale mam nadzieję, że się nimi samodzielnie udławi w miarę upływu czasu.
Widać nikt już nie pamięta jak prawie do ruiny tego miasta doprowadził Pol z tym drugim co sobie ciepłą posadkę w banku znalazł. Wtedy nie działo się kompletnie nic, przeciwnie - wszystko szło w ruinę i wyglądało na to, że jak tak dalej pójdzie to miasto o 1000-letniej tradycji zaorzą. Wreszcie coś się dzieje a to zasługa dwóch ostatnich prezydentów. Mam tylko nadzieję, że ta linia zostanie utrzymana i dorobek ostatnich 8 lat nie pójdzie na marne.
jakich dwoch? jednego w woli scislosci jednego jedynegoWALDEMARA a ta miernota polityczna obecna za marionetke robi
A ja miałbym ochotę wepchnąć autora tych słów, tego "Raula",
z powrotem do II klasy szkoły podstawowej!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!