Jestem przekonany że na tą chwilę o urząd Prezydenta Miasta powinni ubiegać się W.MATUSEWICZ-za zasługi i osiągnięcia dla miasta,oraz S.ŁOPATOWSKI-za ujawnienie mechanizmów zarządzania spółkami miejskimi przez pełnomocnika Krawczyńskiego i prezydenta Chojniaka.
Wykopmy wreszcie Chojniaka wraz ze świtą ze stanowiska! Czas najwyższy! To miasto umiera! Tylko cwaniaki i znajomi prezydenta mają dobrze!
To kilka przykładów działań jakie podjął Pan Waldemar Matusewicz i na pewno nie wszystkie:
1.Budowa wschodniej obwodnicy Piotrkowa Trybunalskiego (wyobraźmy sobie tiry na Sulejowskiej w dniu dzisiejszym)
2.Remont ul.Sulejowskiej
3.Trakt Wielu Kultur( m.innymi remont ul.Słowackiego i Starego Miasta)
4.Początek budowy obwodnicy południowo zachodniej ( nie kontynuowana przez K.Chojniaka )
5.Remont budynku Miejskiego Ośrodka Kultury przy Al. 3 Maja oraz utworzenie Europejskiej Sceny Teatru Jaracza
6.Zrealizowanie Łódzkiej Strefy Ekonomicznej w naszym mieście
7.Obniżenie podatku od nieruchomości dla przedsiębiorców co miało zdecydowany wpływ na tworzenie nowych miejsc pracy.
8.Wstępny projekt oczyszczalni ścieków ,który przewidywał wydatek 102 mln na inwestycję a nie tyle co dzisiaj.
Pan Matusewicz lepiej zarządzał miastem z więzienia niż Krzysia na wolności.
W każdym cywilizowanym miejscu na ziemi społeczeństwo wybiera sobie władze, a w Piotrkowie władza wybiera sobie ulubione społeczeństwo... i zaprasza je na koncert Noworoczny:-)
Prośba do redakcji, aby zamieściła ten śmieszny artykuł o stopie bezrobocia zamieszczony przez Zespół Rzecznika Prasowego naszego prezydenta o stopie bezrobocia w Piotrkowie na urzędowej stronie. (http://www.piotrkow.pl/nasze-miasto/aktualnosci/najmniej-bezrobotnych-w-wojewodztwie) Jestem ciekawych komentarzy. Jest mi przykro że nie można zamieszczać kometarzy na stronie piotrkow.pl, bo by prezydent sie dowiedział skąd takie niskie bezrobocie:)
Po referendum trzeba zacząć od wyrzucenia tego cwaniaka nad cwaniakami, motoru napędowego całego zła w mieście - przewodniczącego Rady Miasta lekarza chorób płuc Mariana Błaszczyńskiego.
Trzeba przyznać że Matusewicz,był najlepszym Prezydentem Piotrkowa od czasów powojennych.Choć toczyłem z nim spór to muszę przyznać że to facet z klasą i wiedzą.Gdyby miał do dyspozycji te środki unijne które otrzymał w spadku Chojniak to miasto wyglądało by zupełnie inaczej.
przepraszam za nieścisłość. 900 mln. to oczywiście łączny budżet miasta w latach 2012-2013. Za dwie kadencje będzie o niebo wyższy ale nie mam danych od 2007r. no i prognozy na 2014 ale na pewno nie będzie niższy od tegorocznego.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!