metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
rozkosznie pozdrawiam ~rozkosznie pozdrawiam (Gość)10.02.2013 09:37

"oo7" napisał(a):
Każdy obywatel który miał konflikt z prawem-siedział w więzieniu nie może starać się o stanowisko urzędnicze. W moim przekonaniu Pan Matusewicz zaczyna kampanię wyborczą. Jestem wzruszona nakładem pracy jaki włożył w swoją prezydenturę i ilu rzeczy dokonał ale za to chyba brał wynagrodzenie. A jeśli Chojniak jest taki zły-to wybory to zweryfikują. Wiem jedno-ktoś na takim stanowisku powinien być człowiekiem uczciwym,niekaranym,o nieskazitelnej opinii. I życzę nam,piotrkowianom,takiego prezydenta o którym będzie głośno z powodu osiągnięć w wyniku rozwoju miasta a nie z powodu tego że jest pierwszym prezydentem rządzącym zza krat!

Nie ma ludzi u władzy o czystych rękach. Każdy kto dostał się do koryta nie jest nieskazitelny. Ja nie pójdę na wybory ani nie wezmę udziału w referendum. I Chojniak i Matusewicz i wcześniejsi, nabili sobie kasę postawili domy, a wynagrodzenie jakie pobierali z 13-tą pensją i odprawą da im wysoką emeryturę. A my wyborcy? Klepiemy biedę i ślepo wierzymy w ich obietnice. Przykładów nie będę przytaczał. Nikt mnie nie zmusi żebym głosował, i dlatego nie narzekam i mam to wszystko w zanadrzu pewnej części ciała.

00

baj-baj ~baj-baj (Gość)09.02.2013 22:57

"gosc" napisał(a):
poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy pan Matusewicz może wystartować w najbliższych wyborach na prezydenta miasta? czy on nie miał zakazu na 5 lat (zakaz zajmowania stanowisk publicznych chyba..)?

W myśl kodeksu wyborczego, osoba skazana za przestępstwo z oskarżenia publicznego nie może kandydować na to stanowisko. Dopiero po upływie 10 lat od zakończenia odbywania kary pozbawienia wolności zostanie wykreślony z rejestru skazanych.

00

zzz ~zzz (Gość)09.02.2013 12:33

"po-prostu" napisał(a):
Po prostu Piotrków Trybunalski to taka karykatura Polski - Chojniak to Tusk, a piotrkowska Rada Miejska to Parlament Polski,

To prawda....

00

Zakaz ~Zakaz (Gość)09.02.2013 11:23

Zakaz mu już minął. Może startować ale czy on chce? wątpie.

00

gość ~gość (Gość)07.02.2013 21:30

poprawcie mnie jeśli się mylę, ale czy pan Matusewicz może wystartować w najbliższych wyborach na prezydenta miasta? czy on nie miał zakazu na 5 lat (zakaz zajmowania stanowisk publicznych chyba..)?

00

wolny ~wolny (Gość)07.02.2013 18:00

Panie kryzysowe tango to pan wypisujesz pierdoły. Szkoda,że nie zna pan od podszewki tego jak pan pisze obecnego układu a przestałbyś człeku pisać te banialuki. Po tekście widać, że autor to oddany zausznik Chojniaka. Właśnie w tym kryzysie o pomstę woła niekontrolowane wydawanie pieniędzy budżetowych, szczególnie w spółkach miejskich i jednostkach budżetowych takich jak MZGK, MZDiK, MOK. Tą klikę trzeba jak najszybciej przegonić. Na prokuraturę liczyć nie można

00

jedyny sprawiedliwy ~jedyny sprawiedliwy (Gość)07.02.2013 17:13

Panowie "Miecio" i "antykłamca" niejaki pan "po prostu" ma rację. Przecież od 2 kadencji premierem jest Tusk jak w Piotrkowie prezydentem Chojniak. Czy Wy Panowie nie widzicie co się dzieje z całym naszym krajem, kto rządzi źle i wręcz zbrodniczo? To jest analogia. Rozumiem, że głosowaliście na tyvh cwaniaków z PO i PSL i teraz Wam Panowie głupio się do tego przyznać nawet przed samymi sobie. Jest to zrozumiałe, że ofiary oszustów i kombinatorów nie mogą i nie chcą się przyznać, że zostały wrobine w wała. Tak się dzieje z milionami moich rodaków. W kryminologii to się nawet jakoś nazywa, lecz nie pamiętam jak. I właśnie KRYMINALISTYKA - czy na tej stronie jest odpowiedzialny za wpisy i obowiązuje jakiś regulamin? TO CO WPISAŁ "J23" JEST NAMAWIANIEM DO ZBRODNI Z POBUDEK POLITYCZNYCH I NISKICH ORAZ WCALE NIE JEST ŚMIESZNE. NIE JESTEM ZWOLENNIKIEM P.PREZ.K.CHOJNIAKA, ALE SĄ PEWNE GRANICE, KTÓRE OBOWIĄZUJĄ LUDZI CYWILIZOWANYCH I KULTURALNYCH. MAM NADZIEJĘ, ŻE WPIS PANA "J23" O WORACH I JEZIORACH ZOSTANIE SKASOWANY. PRZYPOMINAM CO SIĘ STAŁO W BIURZE POSELSKIM PiS W ŁODZI WŁAŚNIE PRZEZ TEGO RODAJU JĘZYK POLITYCZNEJ DEBATY PUBLICZNEJ. I mam nadzieję, że mój wpis z powodu powyższj uwagi NIE zostanie skasowany. Pozdrowienia dla wszystkich Piotrkowian. Jest już tak źle, że może już być tylko lepiej.

00

gonia29 ~gonia29 (Gość)07.02.2013 16:28

Bardzo dobrze wspominam i oceniam prezydenturę pana Matusewicza. Czy i kiedy będzie mógł wrócić do władania naszym miastem?

00

oo7 ~oo7 (Gość)07.02.2013 14:51

"Tomasz-Sokalski-Radny" napisał(a):

Każdy obywatel który miał konflikt z prawem-siedział w więzieniu nie może starać się o stanowisko urzędnicze. W moim przekonaniu Pan Matusewicz zaczyna kampanię wyborczą. Jestem wzruszona nakładem pracy jaki włożył w swoją prezydenturę i ilu rzeczy dokonał ale za to chyba brał wynagrodzenie. A jeśli Chojniak jest taki zły-to wybory to zweryfikują. Wiem jedno-ktoś na takim stanowisku powinien być człowiekiem uczciwym,niekaranym,o nieskazitelnej opinii. I życzę nam,piotrkowianom,takiego prezydenta o którym będzie głośno z powodu osiągnięć w wyniku rozwoju miasta a nie z powodu tego że jest pierwszym prezydentem rządzącym zza krat!

00

yui ~yui (Gość)07.02.2013 14:38

W starostwie klika Balcer - Wojtaszak.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat