Podstawą ostrożnej kultury jazdy jest właśnie nawyk zdjęcia nogi z pedału gazu i przełożenie jej na pedał hamulca. Musimy wyobrazić sobie np.siebie pewnego dnia na tym przejściu dla pieszych. Ja zawsze to robie i mam juz taki nawyk, że zawsze nie tylko trzymam nogę na hamulcu ale zawsze zwalniam przy przejściu dla pieszych. Kierowcy nie jesteśmy sami na jezdni. Nauczyłem się prawdziwej kultury jazdy jeżdżąc kilka lat na wyspach brytyjskich, tam to jest nie do pomyślenia aby jakikolwiek samochód potrącił kogokolwiek na przejściu dla pieszych.
Jak znam życie to prawdopodobnie poszkodowany używał rękawic ochronnych podczas wiercenia na wiertarce stołowej. Podstawowy i nagminnie spotykany błąd przy wykonywaniu tego rodzaju operacji. Ciekawe tylko czy przeszedł instruktaż na stanowisku pracy?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!