Kazik - nie martw się - plac Jagiełły przemianują na Kaczyńskiego. W jakimś mieście (nie pamiętam nazwy) jest nawet ulica matki Kaczyńskiego(!).
doskonale wpisuje się w robienie ludziom wody z mózgu. Żeby nie wiem co się działo, to wszyscy już wiedzą, kto jest najprawdziwszym patriotom. I o to chodzi przed najbliższymi wyborami.
Adres: https://www.epiotrkow.pl/news/Marszalek-Pilsudski-bedzie-mial-swoj-pomnik-w-Wolborzu-,31352
Pewnie że słusznie należy się pomnik takiemu bohaterowi.Wstyd tylko że dzisiaj stawia się pomniki ludziom tak poprostu za nic.
Piłsudski zmienił wyznanie z katolickiego na protestanckie, żeby móc ożenić się z rozwódką- niech proboszcz z Wolborza pamięta!
Jak go zaproszą na "poświęcenie pomnika"- musi wiedzieć, że wyświęca "bezbożnika".
Ja bardziej czytam niepodległość w ten sposób, że jestem wolnym człowiekiem, mogę pracować gdzie chce, mogę wyjechać gdzie chcę, mogę mówić co chce. I co ważne nie musze patrzeć w niebo czy spadną dzisiaj bomby na mój dom czy nie.... (patrz Syria).
A wielka polityka Pierre mnie nie interesuje... jak się zrobi źle w tym kraju to po prostu poszukam innego miejsca do życia, bo mogę i nikt mnie nie prześladuje. Tak widzę niepodległość.
Skoro ODZYSKALIŚMY niepodległość, to dlaczego nasze ustawy musimy konsultować z Knesetem? Na czym dziś polega nasza niepodległość, skoro musimy wypełniać instrukcje płynące z Berlina, Brukseli, Waszyngtonu czy Tel Awiwu? Oświeci mnie ktoś? Posiadamy własne państwo, a nie niepodległość.
Przecież żadnego głosowania komitetu nie było. Rzucili haslo, powiedzieli, ze do konsultacji, a potem juz uznali, ze wszyscy są za tym pomysłem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!