Kościół Nowego Przymierza w Lublinie
http://www.wspinaczka.supik.info/?title=Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Nowego_Przymierza_w_Lublinie
Było jak przystało na 80000 ludzi liczące miasto; ludzi rozsądnych, mądrych i dobrze wybierających coś ok. 50 słuchaczy. Wliczając w to z 3 tajniaków z "SS". Godzina była nie bardzo dobra - o 15.3o, to ludziska spieszą się do domu na obiadek, po drodze zakupy i odbiór dzieci. No i miejsce nie było za bardzo fortunne - takie spotkanie należało zorganizować w młodej centralnej części miasto, w okolicach "Merkurego" albo Akademii Świętokrzyskiej albo FocusaMall, gdzie jest większy ruch ludzi młodych i w średnim wieku. Najbardziej rozśmieszył mnie radiowóz Policji Państwowej z 5 razy okrążający Rynek Trybunalski, jak by chcieli pokazać tym faszystom z Ruchu Narodowego, że SĄ i czuwają, że ukryte pały, bejsbole, kastety, łańcuchy, noże i maczety na nic się nie zdadzą i nie zostaną dopuszczone do działań zmierzających do obalenia ustroju i obecnego układu politycznego. Oczywiście tych wymienionych przedmiotów nikt nie miał, lecz służby czuwały. Ciekawa rzecz, że jak są spotkania z innymi politykami, z innych zatwierdzonych i przyklepanych partii to takich manifestacji siły i środków ostrożności jakoś nie ma. Ciekawe dlaczego? Na spotkaniu był p.Sowa Grzegorz, człowiek, który na kamienicy, a swojej własności, będącej w czasie II Wojny Światowej siedzibą niemieckiego "gestapo" - policji politycznej, zmienił miejsca tablic pamiątkowych z frontowej, południowej ściany, na boczną, zachodnią. Zdaje się, po prawdopodobnej interwencji konserwatora zabytków czy Rady Pamięci, gdyż podobno tablic miało nie być wcale. Czy działacze, dość młodzi ludzie z Ruchu Narodowego wiedzą o tym? Jeżeli tak, to jak mogą popierać takiego człowieka. Walka z ZUS, to trochę za mało, aby być itd. itp. Czy ten wpis będzie na stronie "epiotrkow.pl" i będzie reakcja działaczy z R.N. na uwagi, na tejże stronie?
"...Po pierwsze zlikwidować ZUS!..."
OK. tylko niech mi ten ZUS odda moje wpłacone pieniądze, a potem niech go szlag...
Wczoraj, w środę 8.IV.2015 był w Telewizji Piotrków nie wiele dający skrót z tego wiecu wyborczego. Na wiecu była kierowniczka Telewizji Piotrków i dopuściła do tego, żeby nie za wiele pokazać z wypowiedzi i z odpowiedzi p.M.Kowalskiego. Widziałem zwolenników UPR, KNP, KORWiN, lecz polemistów z lewej strony: SLD, PSL, PO, PiS, Twojego Ruhchania, Unii Wolności, Unii Pracy i innych nawiedzonych lewaków nie było. Co ich zatrzymało, nie chcieli poznać poglądów wroga, nie mieli argumentów do dyskusji? Przykład politycznej rozmowy w Polsce. Brak rozmówców i brak słuchania argumentów broniących poglądów drugiej strony. Taka polska specyfika polityczna i społeczna.
W Piotrkowie na internecie działają i konkurują ze sobą trzy strony. Jak do tej pory tylko "epiotrkow.pl" pofatygował się umieścić krótką, bo krótką relację z wyborczego mityngu kandydata Ruchu Narodowego p.Mariana Kowalskiego. Strona reklamująca się jako jednocząca prawicę w ogóle, a prawicę piotrkowską w szczególe nie wysłała swojego korespondenta na to spotkanie i nie umieściła relacji z niego - co się stało i dlaczego? Czyżby PiS i zwolennicy Dudy zabronili? Takie tam wątpliwości i zdziwienia.
W Piotrkowie na internecie działają i konkurują ze sobą trzy strony. Jak do tej pory tylko "epiotrkow.pl" pofatygował się umieścić krótką, bo krótką relację z wyborczego mityngu kandydata Ruchu Narodowego p.Mariana Kowalskiego. Strona reklamująca się jako jednocząca prawicę w ogóle, a prawicę piotrkowską w szczególe nie wysłała swojego korespondenta na to spotkanie i nie umieściła relacji z niego - co się stało i dlaczego? Czyżby PiS i zwolennicy Dudy zabronili? Takie tam wątpliwości i zdziwienia.
Fajnie się mówi - zlikwidujemy. Ale co w zamian? Interesuje mnie zatem kto zapłaci obecnym emerytom? Stworzymy nową instytucję? A może NFZ przejmie działkę...koszty dopiero wzrosną. Życzę powodzenia .... idea dobra ale bez przemyślenia dogłębnego nierealna. Poproszę o ujawnienie pomysłu na realizację - nie tylko hasła którego i tak nikt nie będzie mógł sprawdzić ani wdrożyć. Bądźmy realistami... nie znam Pana Mariana Kowalskiego - mimo szacunku do jego osoby. Kim jest? Co zrobił dla mnie? Co zrobił dla mojego miasta? Co zrobił dla ludzi? Ktoś mi powie?
Czy w tych wyborach już wszystko ustalone z góry?
http://superfakty.pl/polska/118-wygrywal-janusz-korwin-mikke-i-usunieto-sondaz
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!