To nie przestępstwo ale tragedia. Małe dziecko to nie kasiarz, który otworzy każde zamknięte drzwi. Zakładając, że najzwyklejszy zamek do drzwi jest na wysokości 140cm a takie dziecko w wieku 4lat ma około 100cm to podejrzewam, że nie jest mu łatwo sięgnąć i go przekręcić. Poza tym należy dziecko obserwować. Jeżeli ma skłonności do otwierania drzwi to założyć jakąś blokadę czy łańcuszek. Teraz jest tyle wynalazków. Nie trzeba wydawać majątku, żeby móc być spokojnym o swoją pociechę. A jak rodzic chce do WC to nawet tam można usłyszeć, że ktoś otwiera drzwi. To tylko na filmach ludzie wchodzą do mieszkań i wychodzą bezdźwięcznie. W rzeczywistości jest inaczej. A co to za matka, która przez kilkanaście minut nie zainteresuje się co robi dziecko. Jak ktoś nie miał dziecka w takim wieku to nie wie, że człowiek cały czas nastawiony jest na nasłuch i kontrolę otoczenia, w którym przebywa jego dziecko.
ja po swojej 3letniej córce też bym się mógł tego spodziewać,jak nie drzwiami to oknem...
a jo ze swoimi bajtlomi wypuszczom sie na ekskursje; kiedys je wziła ta staro Nowakowa, co to ji stary w ubecji był, ta od tego wonsatego,co to to ponoć w anclu sidzioł, to jak ona jeich wziła, tom taki nispokojen był, żech powidzioł: Halt! newer! żech se bajtle zmajstrowoł, to muszech si jeich kumrowac, a ni jakich Nowaków łąske cirpieć, takich to byłech unrujich
Nie chcielibyśmy czytać następnej wiadomości o 3 letniej dziewczynce. Uważaj na nią.
a skond wiadumo że matko tszaśwo byli? moze straż miejsko popili i hepi enda zrobili? ładno suonko swiciło to se klajna wylazla na pole wiosny poszukac
Heh :) Zawiadamiam, iż niektóre dzieci w wieku 4 lat osiągają wzrost nawet do 1,25 m. POzdrawiam speców~;p
Oczywiście, że tak może być. Ale ja powiedzmy wziąłem średnią statystyczną. A niektóre mogą dorastać do 80cm. Ale to nie zmienia faktu, że należy na takiego czterolatka uważać. W tym wieku dzieci są żądne poznania wszystkiego dookoła. Wzmożona czujność wskazana!
Takie dziecko może swoje kresełko podstawić - czesto ludzie mają w przedpokoju takie aby łatwiej buty ubrać plus łucznik i dzwi otwarte - może pierwszy raz w życiu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!