Owszem można takową nadzieję żywić i ją starannie pielęgnować. Obawiam się natomiast, że jeśli nadchodzące wybory nie przyniosą pokaźnych zmian w strukturze władz nadzieje te najpewniej okażą się płonne, jałowe, nadaremne, próżne i bezowocne. Pozostaje więc raczej pokładać nadzieje w rozsądku mieszkańców. Oby tylko nadzieja ta nie prysła niczym bańka mydlana i by po raz kolejny nie znalazł potwierdzenia zwrot: "Nadzieja matką głupich".
Zaoszczędzili ,także na rozbiórce budynku pod rondo na ul.Zalesickiej.Ciekawe kto poniesie dalsze koszty w związku z dalszym remontem budynku,Który uszkodzili.
Najważniejszy zapis - patrz ostatni punkt:
"* Pamiętaj, że możesz zmienić tylko SPRZEDAWCĘ ENERGII, zawsze musisz korzystać z Twojego lokalnego Operatora Systemu Dystrybucyjnego (OSD) właściwego dla Twojej lokalizacji. OSD to właściciel infrastruktury dzięki której prąd jest transportowany do firmy/domu"
Edytowanie sprawiło, że treść mojego komentarza gdzieś odleciała :/
"(...) dobrze zagospodaruje"- a jest na co: chociażby na planowaną przebudowę ul. Wojska Polskiego (niemałe pieniądze...). Niedawno w Strefie mówiono o braku pieniędzy na budowę noclegowni (525 tys.). Myślę, że lista jest długa :)
Z tej długiej listy jeden punkt właśnie odpadnie.
Punkt nr 23, tzn. plenerowy spektakl historyczny pod tytułem "Kmicic Europy czyli sąd w Piotrkowie nad Krzysztofem Arciszewskim".
I ta lista o tyle się skróci.
Małe sprostowanie: http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/571066,piotrkow-przecwiczyli-w-muzeum-scenariusz-spektaklu-o,id,t.html
Czyli punkt nr 23 jednak się odbędzie.
Odbędzie się, tak. Ale jednak z tej długiej listy przedsięwzięć jeden punkt będą mieli z głowy!
Tyle tylko, że nie wiem dokładnie, czy to punkt 23, może 22.
Tam gdzieś ciągle u góry tej listy tę cholerną oczyszczalnię mają. To jest prawdziwa zakała.
Potem się okaże, że kotły w ciepłowniach rozpadają się ze starości.
No i że rur pod ulicami już nie ma, bo je rdza zeżarła, a te z PCW glisty wtrąbiły.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!