Szkoda, że Pani Magdalena Zawadzka nie przypomniała, a dziennikarka nie spytała o słynną anegdotę, opowiadaną przez samego Gustawa Holoubka, także w wywiadzie-rzece dla Programu I Polskiego Radia, przypomnianym wieczorem w dniu śmierci Aktora.
--------------------------
Kalina Jędrusik, słynąca z niewyparzonego języka aktorka, zapaliła na scenie papierosa podczas próby.
Podszedł do niej strażak i powiedział:
- Tu nie wolno palić.
Jędrusik odparła ze spokojem:
- Odp.....l się, strażaku.
Ten poszedł przemyśleć sprawę za kulisy. Po chwili wrócił na scenę, ale tam już nie było Jędrusik, tylko Barbara Rylska. On był jednak tak wściekły, że tego nie zauważył. Krzyknął do Rylskiej:
- Ja też potrafię przeklinać, ty k...o stara!
Zszokowana aktorka pobiegła do reżysera Edwarda Dziewońskiego i opowiedziała mu o wszystkim. Wściekły reżyser poszedł do strażaka i powiedział:
- A pan jest ch.j!
Przy czym strażak był już inny.
----------------------------------------------
"Tak jest też z naszym życiem politycznym" - skwitował anegdotę Holoubek.
INTERWENCJA nr 2
18 lipca 2010 roku poprosiłem o poprawienie ogromnej ilości błędów-literówek, o zastosowanie w miarę poprawnej interpunkcji oraz o usunięcie rażącego błędu ortograficznego, wskazując na materiał pt. "Magdalena Zawadzka o Piotrkowie - Pamiętam urok tego miasta", opublikowany na portalu dzień wcześniej, czyli 17 lipca 2010 roku.
Niestety, moja wpisana pod tekstem prośba została szybko usunięta, pewnie jako niewygodna, ale w samym tekście nikt nawet palcem nie ruszył.
Więc od kilku dni internauci czytają sobie m.in. tak zapisane pytanie do aktorki:
- Czy zdażyła się w Pani zawodowej karierze rola...
A czy nie raczej "zdarzyła"?!
Panie Piotrze, w sprawię błędów w treści proszę pisać na adres kontakt@epiotrkow.pl lub skorzystać z zakładki kontakt - zgłoś błąd.
A nie pisać w komentarzach.
Druga sprawa - ja tutaj nie zajmuję się korektą treści, więc proszę do mnie nie pisać w tej sprawie. Owszem mam dostęp do edycji tekstu i poprawiłem te błędy, każdemu się może zdarzyć, ale na przyszłość poinformuję redaktorów, żeby korzystali ze słownika w Wordzie albo baczniej sprawdzali teksty które piszą - zgodzę się, że zaniża to poziom portalu a tego nie chcemy.
Albo po prostu zamienili MSIE na Firefoksa, który podkreśla błędy ortograficzne.
PS. A co z obiecaną chyba z 2 miesiące temu blokadą komentowania przez niezalogowanych podszywaczy, podpisujących się cudzymi nickami? Czy naprawdę tak trudno wyegzekwować przestrzeganie tego punktu regulaminu?
Korzystam. I cisza.
...
Panie Kris! Dziennikarzom nie może się zdarzać. To reguła bez odstępstw.
Ani - każdemu. Każdemu, kto ma maturę, kto posiada wykształcenie wyższe lub w ogóle uważa się za inteligenta. Nie ma sensu dyskutować.
Proszę o pisanie na temat - uważam, że temat błędu w artykule został już zamknięty.
zapomniałem o tym, na dniach będzie.
Informuję, że ze względu na urlop jednego moderatora, przez okres tygodnia moderatorem będę ja, nie jestem z tego faktu zadowolony (nie nadaję się na moderatora bo jestem zbyt liberalny) i od razu mówię, żebyście się już nie żarli ze sobą bo posypią się bany.
Ej ,,a Ty gościu kim niebieski jesteś???? Dziennikarka to przynajmniej inteligentna,miła,sympatyczna dziewczyna.A Ty???Poczytaj o sobie,oj poczytaj!!!
miło że kiedys filmowcy docenili piekno Piotrkowskiego grodu ;)Po przeczytaniu artykułu chętnie bym obejrzał w.w filmy ;)tylko gdzie??
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!