metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
motyl ~motyl (Gość)29.03.2011 09:45

To kolega od transportu owiec już zaciera ręce. Może od razu walnąć 5 zł za bilet wtedy wpływy będą 2 razy większe idąc rozumowaniem obecnie rządzących tą spółką.

00

uczciwy ~uczciwy (Gość)29.03.2011 10:00

Jest to prezent dla mieszkańców od wybranego demokratycznie prezydenta miasta.Chcecie to macie. Vat zdrożał 1procent a podwyżka wynosi 10procent.Pomysłodawcy uważają , że wszyscy mieszkańcy nie umieją liczyć. Jeżeli jest coś nieopłacalnego to należy sprywatyzować.

00

Doker ~Doker (Gość)29.03.2011 10:01

Jeszcze się udławicie tymi groszami z podwyżki! Trzymałem zawsze stronę MZK w rywalizacji z mbusami ale koniec. Sami zarzynacie swoją śmieszną spółeczkę.

00

piotrk ~piotrk (Gość)29.03.2011 10:41

ciekawe kto im będzie jezdził emzetkami ,chyb sami kierowcy.

00

P51 ~P51 (Gość)29.03.2011 11:05

"Doker" napisał(a):
Jeszcze się udławicie tymi groszami z podwyżki! Trzymałem zawsze stronę MZK w rywalizacji z mbusami ale koniec. Sami zarzynacie swoją śmieszną spółeczkę.

O-yeahhh!
Też tak sądzę.
Ta przedziwna "firma" powinna już dawno przestać istnieć.
Częstotliwość kursów jest niższa niż częstotliwość odjazdów autobusów PKS z dworca do Łodzi...
A jeszcze mają czelność wyciągać łapy po pieniądze od miasta...
A teraz podwyżka cen biletów.
To już nie pojedynczy strzał w kolano, to serie z kałacha...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga29.03.2011 11:39

"uczciwy" napisał(a):
Chcecie to macie. Vat zdrożał 1procent a podwyżka wynosi 10procent.

Nie 1 procent, tylko 1 punkt procentowy (z 22 na 23%), czyli podwyżka wyniosła 4,54%.

00

Bodek ~Bodek (Gość)29.03.2011 12:34

Stawka Vat wzrosła z 22% do 23% czyli w cenie 2 zł biletu było 44 grosze a teraz jest 46 groszy! Więc z podwyżki VAT powinen bilet zdrożeć o 2 grosze a nie o 20 groszy! TAK JEST Z KAŻDYM ARTYKUŁEM!! WIĘC NIE RÓBCIE Z LUDZI DEBILI ŻE TE WSZYSTKIE PODWYŻKI SĄ SPOWODOWANE GŁÓWNIE ZWIĘKSZONYM VATEM!!!

00

Aman Amanranga29.03.2011 12:57

"uczciwy" napisał(a):
Pomysłodawcy uważają , że wszyscy mieszkańcy nie umieją liczyć.

Po ostatnich wyborach samorządowych ta teza nie jest wcale aż tak fałszywa. Jeżeli ludzie wybrali jeszcze raz prezydenta to przełkną i kolejną podwyżkę.

00

nn ~nn (Gość)29.03.2011 15:01

Ceny biletu rosną ;)? bo nie mają się z czego utrzymać ? a za mandaty to co premie sobie wypłacacie ? dostałem mandacik za bilet który miałem lecz który nie umyślnie zniszczyłem .. i 70zł mandaciku .. a bilet kupowałem od kierowcy kilka przystanków wcześniej :***
Mzk'i jeżdżą raz na godzinę .. może czasem co 30minut :) już wolę wsiąść w mbusa który jeździ co 15minut :) może i zapłacę 2zł ale jestem pewny że nie dostane mandatu za bilet który kupiłem :)

00

Szymek ~Szymek (Gość)29.03.2011 15:41

Jak odcinek Słowackiego jest zamknięty to jeżdżą naokoło.
Za to tez powinna być dopłata :-)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat