metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Rozs ~Rozs (Gość)14.02.2021 10:08

Żeby komuś dać, komuś trzeba zabrać.

74

Kazik ~Kazik (Gość)14.02.2021 11:21

To nic innego jak kupowanie głosów ale mnie zastanawia mnie jeszcze jedno po co ta biurokracja i składanie wniosków co rok do tego zatrudnia się dodatkowe osoby a to generuje dodatkowe koszty przecież raz wprowadzone dane do ewidencji chyba wystarczą i powinno być tak samo jak w ZUS emeryt umrze koniec wypłaty świadczenia nie można tak w tym przypadku zrobić?. Inna sprawa to wypłata takiego świadczenia jak i rodzinnego powinna być dla tych co przynajmniej jeden rodzic pracuje zawodowo a jeśli nie nie należy się tak było za komuny jak żadne z rodziców nie pracowało dzieci nie miały ubezpieczenia. Ci co uczciwie pracują owszem ale patologia ma 5 dzieci i jesienią idziemy z kolegą do pracy a gościu piwko w dłoni na ławce i się z nas śmieje po co idziemy harować on nie robi i ma.. nasze państwo promuje nierobów i uczy patologii

52

c.h.a.z.a.r. ~c.h.a.z.a.r. (Gość)15.02.2021 10:02

Taka ciekawa historyjka:
"Zapytali założyciela Dubaju, Szejka Raszida, jak widzi przyszłość swojego kraju, a on odpowiedział:
„Mój dziadek jeździł na wielbłądzie, mój ojciec tak samo, ja jeżdżę mercedesem, mój syn Land Roverem, mój wnuk też będzie jeździł Land Roverem, ale mój prawnuk prawdopodobnie znowu pojedzie na wielbłądzie…”
Dlaczego to mówisz?
„Jest kilka odwiecznych zasad, które rządzą wszystkim w życiu. Mówiąc konkretnie, trudne czasy kształtują silnych ludzi, silni mężczyźni tworzą dobre czasy, dobre czasy rodzą słabych, a słabi tworzą ciężkie czasy. Wielu nie zrozumie, ale dobrobyt w naszym kraju produkuje pasożyty, a nie bojowników życia… ”
Niestety ale w państwie opiekuńczym najpierw tracimy motywację, potem kontrolę a na koniec wolność....

32

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat