metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Myśliciel Myślicielranga11.03.2012 22:04

Cytuję:
Massachiusetts w USA

W USA znajduje się stan, który nazywa się Massachusetts.

00

szch ~szch (Gość)11.03.2012 22:11

8) (bo punkt 7 to błędna nazwa stanu) Pisząc, że zagrali "utwór na saksofon i orkiestrę" warto byłoby jednak napisać jaki utwór.

00

EPI ~EPI (Gość)12.03.2012 06:55

"szch" napisał(a):
8) (bo punkt 7 to błędna nazwa stanu) Pisząc, że zagrali "utwór na saksofon i orkiestrę" warto byłoby jednak napisać jaki utwór.

Jest godzina 22.11 Stary samotny kawaler i depresja

00

szch ~szch (Gość)11.03.2012 21:21

Pani Agawa nie powinna pisać na tematy, o których nie ma pojęcia. Nie byłem na tym koncercie, natomiast wiem, że:
1) Nie ma takiego utworu jak „Wjazd królowej Sheba do Salomona”. Zapewne chodzi o "Przybycie królowej Saby" (rzeczywiście po angielsku Saba to "Sheba") z oratorium "Salomon i Królowa Saby".
2) Nie wiedziałem, że Handel pisał symfonie, a tym bardziej aż 103. Zapewne chodzi o Haydna, który napisał 108 symfonii.
3) Co to za amerykański kompozytor ten Grundman? Pisanie samego nazwiska sugeruje, że jest on bardzo znany. Ja go jednak nie znam i chętnie poznam, ale chciałbym poznać imię.
4) "Zigeunerweisen", a nie "Ziguenerweisen".

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat