Nie powinni wydłużać roku szkolnego nawet jeśli szkoły będą zamknięte dłużej, bo przecież dzieci uczą się zdalnie. Nauczyciele powinni nagrywać filmiki, tłumaczyć zagadnienia, a nie tylko polecać do przeczytania dział z chemii, matematyki i ćwiczenia do rozwiązania. Jak ma je uczeń sam rozwiązać bez wytłumaczenia? Co innego samodzielnie zrobić powtórkę ale nie zakres z nowej partii materiału.
Niech się w domu uczą. Nauczyciele mogą poprzez Internet prowadzić zdalnie zajęcia np.videokonferencja
I nie ma co mówić że się nie da. N8erobic A kasę brać to by każdy chciał. Precz z kartą nauczyciela. 45 tygodniowo i do 65 roku życia pracować
Jak będzie odbywać się nauczanie zdalne jeśli w domu jest 3-4 dzieci szkolnych a jeden komputer ? Nie będzie możliwości by wszyscy uczniowie na bieżąco uczestniczyli w eLekcji , jednocześnie oglądali eKonferencje.
Co innego są chyba powtórki materiału.Tego co było na lekcji. A widać że zadają dalsze tematy z matematyki, angielskiego, chemi. Kto ma to tłumaczyć, to całkiem nowe tematy których nie było na lekcjach.
Czy nauczyciele będą tłumaczyć zadania? Nagrywać filmiki ? Czy tylko zadawać do domu do samodzielnego wykonania ???? Kto ma pomóc starszym uczniom w nauce matematyki, chemii, fizyki, języków obcych ?
Ładnie się pisze nauczyciele wolne za to placone.Ale reszta personelu musi pracować. Gdzie tu logika i sprawiedliwość.???Tego nie wie i nikt nie widzi. Jedni sa objecikoro by się nie zarazić a drudzy to nie ludzie?? Czy gorszy sort??
Znam sekretarkę szkoły gdzie chodzi córka powinna być o 7.oo a pojawia się ko 7.30 kończy pracę o15.oo ale często o 14.oo wszystko zamknięte. To i tak ma lane a ja nic nie mogę zalatwic
Wynagrodzenie za co??? Pytam się za zadanie pracy domowej przez internet. To jakiś śmiech. Tak jak ostatnio zrobili sobie strajk a później z materiałem posra.. się chcieli.
Jestem nauczycielem wychowania przedszkolnego i pomimo że dzieci pozostały w domach ja do pracy normalnie chodzę, pozostaje w gotowości, zdalnie przekazuje propozycję zabaw, ćwiczeń rozwijających grafomotorykę, spostrzegawczość, nadrabiam papierologie,
planuje pracę.
Zawsze czytam... Nauczyciel leń. Itp nic nie uczy, a teraz czytam kto wytłumaczy to i owo. Dziwne. Za stajk nauczyciele wynagrodzenia nie otrzymali - informacja dla niedoinformowanych. Zachwycamy się edukacja w innych państwach. Finlandia - 3 miesiące wakacji a o 13 godzinie mało kto w szkole jest.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!