Kuratorium powinno zainteresować się tym ze w piotrkowskiej podstawówce np.pani z chemii czy hstorii zadaje do realizacji nowy temat, zadania do domu, które obejmują tematy, których nie było na lekcjach ( nie jest to powtarzanie /utrwalanie). W dodatku z matematyki taka ilość zadań czy fizyki, dziwne że dzieci teraz mają tyle robić, czy na jednej lekcji byliby w stanie zrobić aż tyle zadań.Proszę ograniczyć tą szokującą ilość zadań dla dzieci.
Rodzice pracują a potem muszą wszystko co zadał nauczyciel robić, tłumaczyć dziecku w domu. Czy nauczyciel sam pracuje od rana do wieczora na dwóch etatach ( jak rodzice?)
Jakie wydłużenie roku szkolnego przecież to nie dzieci wina że jest epidemia o czym rozmowa.Jest nauczanie przez Internet to oceny też będą wiec nie rozumiem po co zmieniać rok szkolny.Nagle przejmują się dziećmi a gdzie byli jak skończył się strajk nauczycieli,kto sie zainteresował ile dzieci miały zadawane do domu aby nauczyciele mogli nadrobić materiał.Teraz taka troska o dzieci czy to dzieci wina że Chiny rozsiali bombę biologiczną.
Dlaczego nie wszystkie szkoły w Piotrkowie zadają zdalnie zadania - chodzi mi o szkoły średnie, technika.
Czy to zależy od nauczycieli, czy jednak Dyrekcja powinna nakazać?
Moja córka nic nie ma zadawane zdalnie- z żadnego przedmiotu.
bolączki piotrkowskich intrawertyków - aby nauczycielom nie płacić. To może powiedz jeden z drugim darmozjadem co robisz i wam nie płaćmy. Żeby wasze dzieci nie były imbecylami potrzebujecie dobrze opłacanych nauczycieli - bez nauczycieli nasze będą dzieci będą mogły sie równać ale w głupocie co najwyżej. I napewno wtedy by wygrały, tak jak wy teraz wygrywacie - wpisując że nauczyciel to nie pracuje. Zwieracze wam się zaciskają bo sami nie uczycie. A studiuj i ucz. Skoro tak dobrze nauczyciel zarabia to prostaku jeden z drugim do nauczania sie przeszkol i zarabiaj te kokosy, kto ci broni? To wtedy znowu sraka by sie u ciebie pojawiła że no nie, wcale tak nie jest jak ujadałeś. I znowu ci źle będzie jak prawdziwemu prostakowi peowskiemu.
Ludzie! Na litość boską! W Polsce rozprzestrzenia się choroba, na którą na świecie zmarły już tysiące osób, a Wy nie macie innych problemów i spraw do załatwienia, tylko czepianie się nauczycieli?! Niedługo okaże się, że to oni ściągnęli do Polski koronawirusa, żeby mieć "wolne"! Puknijcie się w puste głowy i zajmijcie się prawdziwymi problemami. Do "gościa" - nie odgrażaj się, lepiej proś Boga, żebyś miał siłę i okazję iść do tej szkoły.
Jak był strajk nauczycieli nikt nie przejmował się dziećmi!A najbardziej o osoby podchodzące do egzaminów!ok. Wynagrodzenie to każdy teraz dostanie nawet jak siedzi w domu. Ale dodatek?? Paranoja!zadania w internecie?a czy ktoś wziął pod uwagę osoby ktore nie mają komputera albo internetu.sa też ubogie rodziny! Materiał miał być powtórka a są NOWE TEMATY! a i dodam że napisane jest że będzie to ocenione. Ja pracuję normalnie niestety ale nie widzi mi się siedzieć po pracy i tłumaczyć NOWE materiały dziecku bo mam też inne obowiązki.Lepiej żeby moje dziecko nie dostało pały za zadania które nie potrafiło, od razu pojawię się w szkole....
Do Rudi. Zobacz ile zarabia nauczyciel mianowany czy dyplomowany wraz z dodatkami Stazystow jest malo A kto na poczatku zarabia kokosy .
Myślę, że większość nauczycieli ma taki stosunek do tego zdalnego nauczania jaki władza miała do nauczycieli rok temu. Opluty pracownik, zhejtowany nie będzie miał motywacji do pracy i na pewno nie będzie używał swojego komputera, internetu czy telefonu bo minister coś sobie wymyślił. Zakupić nauczycielom ten sprzęt do nauczania młodego pokolenia zamiast kupować samoloty i rakiety do zabijania ludzi. Czy urzędnik czy minister pracuje swoim prywatnym komputerem czy telefonem ? Czy nauczyciela stażystę zarabiającego około 1900 stać na zakup laptopa ?
To ich obowiazek wiec niewiem za co dodatek. Dodatek powinni dostac np.Ci co na magazynach pracuja, w sklepach...Ci musza isc do pracy a nie nauczyciele
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!